İzmir'deki Gezi Parkı davasında 115 kişiye beraat

Haziran Direnişi sonrası İzmir'de açılan davada 115 kişi hakkında beraat kararı verildi.

1 Haziran 2013 tarihinde İzmir'deki Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünden başlayan Haziran Direnişi yürüyüşüne ilişikn açılan dava sonuçlando.

Soruşturmayı yürüten Savcı Cevdet Aydemir, 115 sanık hakkında, olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura görevini yaptırmamak için zincirleme şekilde direnme' suçlarından 2 yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşması, salonunun yetersizliği nedeniyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada bazı sanık ve avukatları ile müştekiler hazır bulundu. Duruşmaya, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da izleyici olarak katıldı.

Sanıklar, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Son savunmalarını yapan sanıkların avukatları, müvekkileriinin suç işlemediğini belirterek beraatlerini talep etti. 

Hakim Süleyman Demirel, taleplerin ardından, sanıkların suç işlediklerine dair bir delilin olmadığını belirtip, hepsinin beraatine karar vererek davayı bitirdi.