İzmir'de zorunlu din dersi zorbalığına karşı 'Veli Toplantısı' düzenleniyor

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, İzmir'de "Veli Toplantısı" düzenliyor. Zorunlu din dersi zorbalığına karşı ülke genelinde #DilekçeVerDavaAç kampanyası başlatan Aydınlanma Hareketi'nin "Veli Toplantısı"na veliler, eğitimciler ve zorunlu din dersine karşı örgütlü mücadele vermek isteyen herkes davetli.

soL-İzmir

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, İzmir'de "Veli Toplantısı" düzenliyor. Zorunlu din dersi zorbalığına karşı ülke genelinde #DilekçeVerDavaAç kampanyası başlatan Aydınlanma Hareketi'nin bu "Veli Toplantısı"na veliler, eğitimciler ve zorunlu din dersine karşı örgütlü mücadele vermek isteyen herkes davetli.

"Çocuklarımızın aydınlık geleceği için veli toplantısı" sloganıyla düzenlenen etkinlik, 15 Temmuz Cuma akşam 19.30'da İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Veli toplantısında Psikiyatrist Endam Köybaşı, Eğitimci İsmail Okcu, Hukukta Sol Tavır Derneği'nden hukukçular sunum yapacak. 

Din okullarının ve zorunlu din derslerinin çocuklar açısından ne ifade ettiği ve bu uygulamaların kaldırılması için neler yapılması gerektiği veliler ve eğitimcilerle enine boyuna tartışılacak. 

Aydınlanma Hareketi'nden yapılan açıklamada, zorunlu din dersi zorbalığına karşı mücadele etmek isteyen tüm veliler ve vatandaşlar bu etkinliğe davet edildi.