İzmir'de ölen 3 kişiye sahte rakı satan market sahibi: Ben de içiyordum

İzmir'de sahte rakıdan 3 kişinin ölmesi, 7 kişinin tedavi altına alınmasından sonra gözaltına alınan market sahibi H.G., rakıyı içmek için aldığını, isteyene de verdiğini söyledi. Marketçinin "Ben de içiyordum" şeklindeki savunması skandal olarak değerlendirildi.

DHA

İzmir'de sahte rakıdan 3 kişinin ölmesi, 7 kişinin tedavi altına alınmasından sonra gözaltına alınan market sahibi H.G., rakıyı içmek için aldığını, isteyene de verdiğini söyledi.

Bu arada sahte rakı sattıkları için gözaltında olan şüpheli sayısı 5'e çıktı. Sahte rakı imalathanesinde yakalanan 3 kişi ise serbest bırakıldı. Bunun yanı sıra, sahte rakı kullandıkları için fenalaşan 3 kişi daha hastaneye kaldırıldı.

İzmir'de Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş'in (59), sahte rakıdan hayatını kaybetmesinden sonra soruşturma başlatan polis, satışın yapıldığı market sahibi H.G. ile eşi H.G.'yi gözaltına aldı. Cinayet büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının verdiği bilgiler sonrasında sahte rakı sattığı ileri sürülen 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Toplam 5 kişinin sorgularının devam ettiği açıklandı. Poliste ifade veren H.G., rakıyı kendisi içmek için "Arap" lakabıyla tanığı bir kişiden aldığını, ancak isteyene ve verdiğini ileri sürdü. Eşi H.G. ise, "Rakıyı kocam içerdi. Arkadaşlarına da dağıtırdı" sözleriyle kendilerini savundu.

İMALATHANEDE YAKALANAN 3 KİŞİ SERBEST KALDI

Bu arada dün Anafartalar ve Hatay semtlerindeki bir imalathanede, yarım litrelik pet şişeler ile 50 litrelik bidonlarda toplam 254.5 litre açık rakı ele geçirildi. Bu imalathanelerde gözaltına alınan üç kişi ise, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularından sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

OTOMOBİLİN BAGAJINDA DA SAHTE RAKI

Kontrollerini sıklaştıran polis birimine bağlı motorlu yunus timleri, Eşrefpaşa 511 Sokak üzerindeki marketin önünde park halinde olan otomobilden şüphelendi. Aracın bagajındaki aramada, satmak üzere bekletilen sahte rakı dolu yarım litrelik 85, 1.5 litrelik 14 pet şişe bulundu. Ayrıca aynı yerde, bordrolü bulunmayan 9 şişe daha rakı ele geçirildi.