İzmir'de cinsel istismar davası: Kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren çocuğun davasında yeni gelişme

İzmir'de cinsel istismara uğrayan çocuğun kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesiyle ilgili yeni bir dava açıldı. Cinsel istismarcı sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İzmir'de cinsel istismar sonrası kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren 9 yaşındaki çocuğun davasında yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce 15 yılla yargılanan cinsel istismarcıyla ilgili yeniden kamu davası açıldı. Tutuksuz yargılanan sanık hakkında bu kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel istismar" suçundan yargılanan Tuncay Ç. hakkında, "Mağdurun bitkisel hayata ve ölmesine neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yeniden iddianame hazırlandı.

İddianameye dayanak olan, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nda incelenerek gelen raporlar oldu. Rapora göre, 9 yaşındaki çocuğun ölümünün "doğal ölüm" gibi görünmesine karşın annesinin beyanlarında kızının cinsel istismar sonrası psikolojisinin bozulduğu, bu olaydan çok etkilenerek psikolojik rahatsızlıklar yaşadığına dair beyanlarının olduğu ayrıca çocuğun hayatın normal akışı içinde yaşı ve sağlık durumu itibarıyla ölümüne sebebiyet verecek herhangi bir rahatsızlık, hastalık veya bulguya rastlanılmadığı vurgulandı.

Söz konusu sanık, üçüncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.