İzmir'de 21 bin 'FETÖ' ihbarı

İzmir'de 21 bin "FETÖ ihbarı" yapıldı, bunlardan 9 bini "ayrıntılı olarak değerlendirildi".

AA

15 Temmuz'daki darbe girişimin ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi bünyesinde oluşturulan "Olağanüstü Hal İhbar Komisyonu", "FETÖ'ye ilişkin 21 bine yakın ihbar" aldı.

Bu ihbarlardan, yaklaşık 9 bini "ayrıntılı olarak değerlendirildi".

İHBARLAR AYRIŞTIRILARAK İNCELENİYOR

"Vali Yardımcısı, başsavcıvekili, istihbarat ve terörle mücadele birimleri sorumlusu emniyet ve jandarma yetkililerinden" oluşan komisyon, tüm ihbarların "öncelik ve içerik incelemesinin" ardından, ihbara konu olan kişileri "asker, polis, sağlıkçı, öğretmen, din görevlisi, öğrenci, vakıf ya da dernek yetkilisi" gibi meslek kategorilerine ayırıyor. Bu kişiler sonrasında, ayrıntılı incelemeye alınıyor.

"Şüphelinin örgütle ve örgüt bağlantılı kuruluşlarla bağını, hesap hareketlerini, sosyal medya paylaşımlarını ve sabıkasını araştıran, örgüte finans desteği, yayın organlarına aboneliği, kriptolu haberleşme yazılımı ByLock kullanımı olup olmadığını" inceleyen komisyon, önceki şüphelilerin ifadelerinde isminin geçip geçmediğini araştırıyor.

3 BİN 867 GÖZALTI

Güvenlik güçlerinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası sürdürdükleri çalışmalarda, İzmir'de 3 bin 867 kişiyi gözaltına aldıkları, bunlardan bin 525'inin tutuklandığı, bin 161'inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halen gözaltındaki 1181 kişinin ise işlemlerinin emniyet ve jandarma ekiplerince sürdürüldüğü belirtildi.