İzmir Milli Eğitim müdürü: Çanakkale'yi görmeyen birine kız verilmez

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi programında konuşan milli eğitim müdürü Ömer Yahşi, bir kızı olduğunu ve bir gün birisi onu istemeye geldiğinde soracağı ilk sorunun "Çanakkale'yi gördün mü" olacağını belirterek, "Çanakkale'yi görmemiş, bu mücadeleyi içine iyi sindirmemiş birisine kız verilmez" dedi.

İzmir il milli eğitim müdürlüğü, Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenledi.

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda Şehit Serhan Sığmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşı'na dair hazırlanan gösteri sahnelendi.

Yahşi, konuşmasında "Çanakkale'yi görmeyen birine kızını vermeyeceğini" söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Buna yürekten inanıyoruz çünkü bunu hazmetmiş bir gençliği görüyoruz. Çanakkale'yi bir öğretmen olarak her yıl andığımızda şahsi olarak bir cümle kurmak isterim. O da şudur: Çanakkale'yi görmeyen var mı? Çanakkale'ye gidip bu mahşeri izlemeyen var mı? Çanakkale'deki bu kavganın nasıl cereyan ettiğini görmeyen var mı? Hep kendime şu sözü verdim: Bir kızım var ve bir gün birisi istemeye geldiğinde soracağım ilk soru, 'Çanakkale'yi gördün mü?' olacak. 'Çanakkale'deki mücadeleyi gördün mü?' Çanakkale'yi görmemiş, bu mücadeleyi içine iyi sindirmemiş birisine kız verilmez. Çanakkale, en büyük mirasımızdır. Bizi vatan yapan en büyük değerimizdir diye düşünüyorum. 850 bin öğrencimizin zihinlerine, gönüllerine Çanakkale'yi nakşedeceğiz. Nasıl bir tarihle, mücadele ile gelindiğini inşallah İzmir'in çocukları görecek."