İzmir Atatürk Lisesi'nin Bilal Erdoğan'ın vakfına tahsis edilmesine karşı imza kampanyası

AKP'nin gerici saldırısına uğrayan İzmir Atatürk Lisesi'nin Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA'ya tahsis edilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı.

Haber Merkezi

İzmir Atatürk Lisesi’nin derslikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’ya tahsis edilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı. 

Change.org'da başlatılan imza kampanyasının açıklamasında, "Hurafelerin, dini öğretilerin eğitimde bir yeri yoktur ve TÜGVA elini liselerimizden çekmelidir" ifadelerine yer verildi. 

İmza kampanyasının tam açıklaması şu şekilde:

Cumhuriyet ve aydınlanma mirasının köşe taşlarından birini oluşturmuş ve hem ülkemizde hem de İzmir'de simge haline gelmiş İzmir Atatürk Lisesi'nin, "Medeniyet ve Değerler Protokolü" bahanesiyle Bilal Erdoğan'ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'na tahsis edilmesine karşı çıkıyorum. İzmir Atatürk Lisesi bilim ve aydınlanma ilkelerini benimseyen bir eğitim kurumudur. Tarihi boyunca cumhuriyetin ilerici değerlerine sahip çıkmış, bu değerler için mücadele eden nesiller yetiştirmiştir. Ülkemizde bilim kurumlarının ve çağdaş eğitimin dinselleştirilmesini ve İzmir Atatürk Lisesi'nin bu dönüşümün bir parçası haline getirilmesini kabul etmiyorum. Lisemizin gençlere tarikat eğitimi verilmesi için kullanılmasına ve ülkemizin gericileştirilmesi için bir araç haline gelmesine sonuna kadar karşı çıkıyorum. Hurafelerin, dini öğretilerin eğitimde bir yeri yoktur ve TÜGVA elini liselerimizden çekmelidir.