İyi Parti’nin ittifak teklifine ilk yanıt Saadet Partisi’nden

İyi Parti Genel İşler Konseyi Üyesi Nuri Okutan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı toplantıda yaptığı ‘ittifak teklifine’ ilk yanıt Saadet Partisi’nden geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan İyi Parti Genel İşler Konseyi Üyesi Nuri Okutan’ın "ittifak teklifine’ yanıt geldi. 

"Bu ittifak toplantılarının devamı gelecek mi, özellikle 2019 yılında?” sorusunun ardından da Karamollaoğlu, şu ifadeleri konuştu:

"Bu platformu biz faydalı görüyoruz. Elbette bu tip konuları, iktidar partisinin de dahil olduğu çeşitli platformlarda ele almanın faydası oluğuna inanıyoruz. Siz, 'Çekişmeler olmasın, kutuplaşma olmasın, kaplaşma olmasın' diyorsanız bu mümkün. Ama hükümet, 'Oturup da aklı selimle meseleleri mütalaa ettiğimiz zaman bizim işimiz zora girer diye düşünürse, o zaman kamplaşmaya gider. O zaman çekişme doğar. Bu işe iktidarın öncülük etmesi icap eder. Ama ben bakıyorum iktidar kutuplaşmadan ümit arıyor gibi. Onu da doğru bulmuyorum.”

Bir basın mensubunun "Erken seçim bekliyor musunuz?” sorusunun ardından da Karamollaoğlu, "Şahsen öyle bir şeçim bekliyoruz. Hükümetler sonbaharda seçime gitmeyi tercih eder. Çünkü tarımda ürünler alınmıştır, vatandaş en azından biraz daha rahattır. Baharda gittiğiniz zaman yokluğun zamanı, işler biraz daha zor. Bundan dolayı da sonbaharda en azından seçimlerin olma ihtimali güçlü. Tabi karar verecek biz olmadığımız için bekleyeceğiz, karar verildiği zaman da ona göre karar vereceğiz" diye cevap verdi.