İTÜ'de ihraç edilen akademisyenler için eylem

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetiminin Eğitim-Sen’li personel ve akademisyenlere yönelik düşmanca tutumuna karşı Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi Ayazağa Kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, İTÜ yönetiminin sendika bazı üyelerine yönelik saldırısına karşı Ayazağa Kapısı önünde basın açıklaması düzenledi.

İTÜ yönetimi, 2016 Aralık ayında açtığı soruşturma sonuçlanması üzerine bazı Eğitim-Sen’li personele “kamu görevinden çıkarma” ve iki akademisyen için de “açığa alma” kararı verdi. Hukuksuz cezalandırmalar hakkındaki basın açıklamasını Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi adına açığa alınan Arzu Acar yaptı.

OHAL süresince binlerce kamu emekçisi kazanılmış sosyal haklarından mahrum edildiği ve işsiz bırakıldığı vurgulanan açıklamada “İTÜ yönetimi tarafından 667 sayılı KHK kapsamında 2016 yılının Aralık ayında açılan soruşturma sonucunda İTÜ idari personeli ve sendikamız yürütme kurulu üyeleri Arzu Acar ve Cihan Koca ve iş yeri temsilcimiz Ekin Demirkan hakkında kamu görevinden çıkarma, Akademisyen üyelerimizden Hüseyin Mercan ve İlke Kızmaz hakkında 3 ay süreyle açığa alma kararı verilmiştir. Aynı soruşturma kapsamında Mimarlık Fakültesi temsilcimiz Sel Yoldaş Akar ve üyemiz Şükran Çavdar geçtiğimiz aylarda çıkarılan bir KHK ile ihraç edilmiştir” denildi.

“Bizler biliyoruz ki İTÜ yönetiminin bu soruşturma ve sonucunda verilen cezalardaki amacı İTÜ’de köklü ve yerleşik bir geleneğe sahip olan Eğitim-Sen örgütlülüğü ve sendikal mücadelenin kendisidir'' denilen açıklamada ''Ancak İTÜ yönetimi şunu da çok iyi bilmelidir ki, 12 Eylül karanlığını yırtarak sendikalarını kuran ve şubemizin kuruluşuna öncülük eden onurlu İTÜ emekçilerinin bize emaneti olan İTÜ’de Eğitim-Sen geleneği kesintisiz sürecektir. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi İTÜ’de ve her yerde insan, doğa, toplum yararına üniversite mücadelesini ile barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin birlikte yürütmeye ve büyütmeye devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.