İTÜ Taşkışla Sahnesi’ne engelleme

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde geçen dönem dağıtılan ‘Müzik Haramdır’ başlıklı bildiriye tepki gösteren kulüplerden biri olan Taşkışla Sahnesi üyelerinin okula girişi dekanlık tarafından yasaklandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) geçen dönem gericilerce dağıtılan "Müzik Haramdır" başlıklı bildiriye tepki gösteren öğrenci kulüplerinden biri olan Taşkışla Sahnesi adlı tiyatro kulübü dekanlık tarafından engellemelerle karşılaşıyor. Son olarak dekanlık, kulübün okul dışından gelen üyelerinin okula girişini yasaklayarak kulübe fiili bir yasaklama getirdi.

Geçen dönem okulda dağıtılan "Müzik Haramdır" başlıklı bildiriye karşı yapılan eylemlerden biri de Taşkışla’da yapılan müzikli eylemdi. Taşkışla Sahnesi’nin bu eyleme katılıp, videosunu paylaşması üzerine dekanlık, kulüple görüşerek izinsiz protesto yapmalarından ötürü kulübü uyararak bir daha "karışıklık çıkarmamalarını" istemişti. Ayrıca bu görüşme esnasında dekanlık, "Müzik Haramdır" bildirisinin dağıtımının kendilerinin denetiminde olduğunu belirterek bu bildiriyi dağıtanları korumuştu. Daha sonra yine Taşkışla’da yapılan başka bir müzikli eyleme katılmalarından dolayı dekanlık, kulübün okul dışından gelen üyelerinin okula girişini yasaklayarak kulübe fiili bir yasaklama getirdi. Önceki yıllardaysa, Taşkışla Sahnesi’nin odasını mescide çevirerek kulübün faaliyetlerini engelleme girişiminde bulunmuştu.

Yaşananlar üzerine kulüp "Buradayız gitmiyoruz, tiyatro yapmaya devam ediyoruz" diyerek öğrencileri 20 Şubat Salı günü saat 12.30’da Taşkışla Orta Bahçe'de buluşmaya çağırdı.