İtalyan Lisesi öğrencilerinden bildiri: Yarınlarımızı onlara ve karanlıklarına teslim etmeyeceğiz

İtalyan Lisesi öğrencileri "yarınlarımızı onlara ve karanlıklarına teslim etmeyeceğiz" diyerek bir bildiri yayımladı.

Haber Merkezi

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri tarafından yayımlanan lise bildirilerine bir yenisi daha eklendi. Galatasaray Lisesi, Beşikaş Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve daha pek çok lisenin ardından İtalyan Lisesi öğrencileri de bildiri yayımladı.

"Yarınlarımızı onlara ve karanlıklara teslim etmeyeceğiz" denen İtalyan Lisesi öğrencileri bildirisinin tam metni:
"Ülkemiz gerici bir işgal altında çırpınıyor. Öyle bir işgal ki, bu zihniyet hayatımızın her noktasına utanmadan, korkmadan nüfuz ediyor. İş yerlerinden evlere, evlerden sokaklara, sokaklardan okullara, karanlık her tarafımızı sarmış durumda. Gericiler okullarımızda bizi yozlaştırmaya çalışıyor, tüm namlularını umutlarımıza tutuyor ancak bilmeleri gereken bir şey var. Biz gençler yeni geldik ve karanlığa teslim olmaya hiç niyetimiz yok.
Bu oyunu bizzat biz bozacağız. Çünkü artık yobaz dayatmalardan da, sözde aydınlıkçı boşboğazlıklardan da sıkıldık. Yaşıtlarımızın, dostlarımızın proje okullarda hem fiziksel hem zihinsel tacize uğramasını, aydın öğretmenlerin yerine dinci yandaşların getirilmesini, bulunabilen her okulun imam hatipleşmesini, laik ve bilimsel eğitim için para vermek zorunda olmayı, tek amacı dinci bir nesil yetiştirmek olan bu eğitim sistemini ve bu karanlığa karşı sadece gevezelik yapanları istemiyoruz.
Artık herkesin taşımaktan çekindiği bu aydınlanma bayrağını biz elimize alıyoruz. Bu bayrağın etrafında toplanıp, bu gerici karanlığı yırtmaya yemin ediyoruz.
Biz İtalyan Liseliler gericiliğe direnen ve isyan eden bütün liseler ile omuz omuza olduğumuzu korkmadan açıklıyoruz. Üzerimize düşen bu görevde bizimle beraber yürüyüp, geleceğin elinde olduğunu anlayan her lise bizim için bir yoldaştır.
Yarınlarımızı onlara ve karanlıklarına teslim etmeyeceğiz, çünkü yarınlar aydınlıktır, yarınlar bizimdir!"