'İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadı' diye gözaltına alındı

Düzce'de KHK ile işten çıkarıldıktan sonra oturma eylemi başlatan mimar Alev Şahin 'İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığı' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevliyken yaklaşık bir yıl önce KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, Düzce şehir merkezi Spor Sokak üzerinde "İşimi Geri İstiyorum" diyerek oturma eylemi başlattı.

Dün, Yandaş Türkiye Kamu-Sen Düzce Şubesi üyeleri Afrin operasyonuna destek amacıyla basın açıklamasını okumak üzere Alev Şahin'in eylem yaptığı yere geldi.

Yandaş sendika üyeleri basın açıklaması öncesinde İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada oturma eylemine devam eden Alev Şahin, "İstiklal Marşı sırasında ayağa kalkmadığı" gerekçesiyle yerel basına haber oldu.

Haberlerin çıkmasının ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Alev Şahin ve yanında bulunan Yetice Akalindamar hakkında "İstiklal Marşı'nın alenen aşağılama" suçlaması ile soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri gece saatlerinde Alev Şahin ve Yetice Akalindamar'ı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Alev Şahin ve Yetice Akalindamar adliyeye sevk edildi.