İstifası istenen AKP’li başkan, genel merkezde ‘İstenen paraları da açıklayayım mı’ diye bağırdı

Yeniçağ’ın Ankara kulislerine yakın yazarı Ahmet Takan, istifasının istendiği konuşulan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un AKP genel merkezinde yaptığı görüşmede“Şirketlerden istenen paraları da kamuoyuna açıklayayım mı?”diye bağırdığını öne sürdü.

Yeniçağ’ın Ankara kulislerine yakın yazarı Ahmet Takan, istifasının istendiği konuşulan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un AKP genel merkezinde yaptığı görüşmede“Şirketlerden istenen paraları da kamuoyuna açıklayayım mı?”diye bağırdığını öne sürdü.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la dün gece Beştepe’de görüştüğü yönündeki haberleri yalanlamış, Cumhurbaşkanlığı da Erdoğan’ın Uğur’la görüşmediğini duyurmuştu.

Edip Uğur, “İstifa yok, görevimin başındayım” demişti.

"BEN GİDERSEM YALNIZ GİTMEM"

Ahmet Takan, dünkü köşesinde yayımlanan "AKP koridorlarını ayağa kaldıran kavga" başlıklı yazısında, AKP’li üst düzey bir isimden edindiği bilgiyi paylaştı.

Yeniçağ yazarı şöyle devam etti: 

“Kriz patlak vermeden önce, Edip Uğur iki kez Ankara’ya AKP Genel Merkezi’ne çağrılır. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın odasında saatler süren görüşmeler yapılır. İlk görüşme nispeten sakin geçer ve Edip Uğur istifa etmeyeceğini kesin bir dille anlatır. Durum Erdoğan’a iletilir ve ‘Derhal istifa etsin’ talimatı gelir. İkinci görüşmede ise çanak çömlek patlar. Erol Kaya’nın odasında yüksek sesle yapılan kavga koridorlara taşar. Bağrışmalar, hakaretler ve hatta küfürler…”

Kaya’nın oldukça sinirli bir şekilde odayı terk ettiğini öne süren Takan şöyle yazdı: 

“Uğur’un şu sözleri koridorları çınlatır: ‘İstifa etmiyorum. Sıkıysa siz görevden alın… Ben gidersem yalnız gitmem. En az 2-3 kişiyi de beraberimde götürürüm. Benim yanımda … şirketlerinden istenen paraları da kamuoyuna açıklayayım mı?.. O günlerde iyiydik de şimdi mi kötü olduk…’"