İstifa eden AKP'li Kadıoğlu kimdir? Gericilik, yolsuzluk ve rant...

İstifa ettiği açıklanan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, adı imar yolsuzluklarında sıkça geçen bir isim.

Haber Merkezi

Sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği açıklanan Esenyurt Belediyesinin AKP'li Başkanı Necmi Kadıoğlu, adı imar yolsuzlukları sıkça geçen bir isim. 

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yapan Kadıoğlu, daha sonra soluğu dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yanında aldı. 

Kadıoğlu, 1994'te getirildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevini 1998'e kadar sürdürdü.

PEŞKEŞÇİLİK

2004 yılından beri belediye başkanlığı yaptığı Esenyurt'u müteahhitlere peşkeş çekmesi ile sıkça gündem olan AKP'li başkanın Erdoğan'a yakılığı nedeniyle denetlenmediği biliniyordu. 

Kendi adına hastane, stadyum yaptıran Kadıoğlu'nun bir de üniversitesi bulunuyor.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi adıyla 2011'de kurulan üniversitenin 8 isimden 5'i Kadıoğlu'nun yakın çevresinden seçilen isimlerdi. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı olan Orhan Özyurt, Özyurt A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı. Şirketin Esenyurt'ta birçok inşaat projesi bulunduğu biliniyor. 

CUMHURİYET DÜŞMANLIĞI

"Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı ya ki Abdülaziz’e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar.10 yılda Osmanlı’yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923’te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ejdada hainlik edenler, olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran’a, ezana…” şeklindeki çıkışıyla da gündem olan AKP'li başkanın, "AKBİL yolsuzluğu" davasının sanıkları arasında yer aldığı ortaya çıkmıştı.