İşten attığı müdür tazminat isteyince silah zoruyla senet imzalatmış!

Otobüste cinsel saldırının yaşandığı Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün, yıllar önce işten attığı müdürüne kıdem tazminatı ödememek için kafasına silah dayayarak zorla senet imzalattığı ortaya çıktı. Öztürk'ü savcılığa şikayet eden mağdur müdür ve avukatı, savcının "Koskoca Galip Öztürk öyle şey yapar mı" yanıtıyla karşılaşmış.

Haber Merkezi

Metro Turizm'e ait yolcu otobüsünde dün yaşanan cinsel saldırı kamuoyunda tartışılırken, gözler Metro Turizm'in AKP'ye yakınlığıyla tanınan sahibi Galip Öztürk'e çevrildi. Galip Öztürk, muavinin mastürbasyon yoluyla üniversite öğrencisi bir kadın yolcuyu taciz etmesi olayını, "Paralel yapıya" bağlaması dikkat çekti. 

Hakkında "adam öldürmeye azmettirme", "çıkar amaçlı örgüt olma", "borsa spekülasyonu" suçlamaları bulunan ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün Muğla-İstanbul seferini yapan bir otobüsünde meydana gelen cinsel saldırı olayının ardından, İstanbul Barosu avukatlarından Ozan Gülhan, Öztürk'le ilgili yaşadığı bir olayı sosyal medyada takipçileriyle paylaştı. 

Yaşanan olayı soL'a anlatan Av. Ozan Gülhan şunları söyledi: 

"Metro Turizm'in yatırım departmanında çalışan bir müdür, yaklaşık 7 yıl önce işten atıldı. Kendisi benim müvekkilim oldu. Kıdem tazminatı alabilmesi için hukuki işlem başlattık. Metro Turizm kıdem tazminatını ödemek istemedi. Görüşme için müvekkilim olan eski müdürlerini Metro City'ye çağırdılar. ben gitmemesi için ikna etmeye çalıştım ama müvekkilim yine de gitti. Görüşme sırasında benim müvekkilimin kafasına, Galip Öztürk'ün gözü önünde silah dayamışlar. İstediğimiz kıdem tazminatının iki katı kadar senet imzalatmışlar. Sonra da senedi icraya koyup tahsil ettiler. Biz de Galip Öztürk'ü savcılığa şikayet ettik. Şİkayetimizden bir sonuç çıkmadı. Hatta Savcı, bir ara bana 'Koskoca Galip Öztürk niye böyle bir şey yapsın' bile dedi. Ve takipsizlik verildi. Takipsizliğe itiraz ettik ama sonuç değişmedi. Müvekkilimin kafasına silah dayayıp zorla senet imzalattırıldığına dair eliizde yeterli delilimiz olmayınca, bu iş kapandı."

Galip Öztürk'ün birkaç yıl sonra başka bir olayda adam öldürmeye azmettirme suçundan tutuklandığını hatırlatan Av. Ozan Gülhan, şöyle konuştu:

"Galip Öztürk daha önce de cinayete azmettirme suçlamasıyla epeyce tutuklu kaldı, sonra tahliye edildi. Nasıl tahliye edildiğini daha sonra çeşitli vesilelerle öğrenmiş olduk. Kamuoyunun da yakından bileceği üzere Galip Öztürk AKP mitinglerine ücretsiz yolcu taşımasıyla, partiye otobüs tahsis etmesiyle ve AKP'lileri işe almasıyla meşhurdur. Tahminimce dünkü olayın faili muavin de, muhtemelen bu şekilde işe alınananlardan biri olabilir."

GALİP ÖZTÜRK KİMDİR?

Metro Şirketler Grubu'nun sahibi olan Galip Öztürk, AKP'ye ve Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan bir patron. 

5 Temmuz 2003'te çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak suçuyla yargılanmasına rağmen daha sonra serbest bırakıldı.

Nisan 2009'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) manipülasyon yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı ve adliyeye sevkedildi. Ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aynı ay Metro Turizm hisselerini yine kendisine ait olan Van Et Ticaret Yatırımlar’a devredilmesine Rekabet Kurulu tarafından onay verildi.

2009'un son aylarında ise bir iş adamına zorla 2 milyon liralık senet imzalattığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Öztürk, 29 Şubat 2012'de tehditle çek-senet tahsilatı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Galip Öztürk, Kuvvet Köseoğlu cinayetini azmettirdiği iddiasıyla önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra Galip Öztürk'ün duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını müebbet hapse çevirdi. Öztürk 19 Nisan 2013 tarihinde yapılan duruşmasında tahliye kararı verilmiştir.

Mart 2014'te Kastamonu mitinginde konuşan Tayyip Erdoğan, Galip Öztürk'ü savunmuş ve "Metro Turizm’in sahibini tehdit etmişler. Görüntüler, konuşma kayıtların var, yardım edeceksin demişler. Bugün açıkladı. Gazetelerde haberler var. Sanatçılara, iş adamlarına hiç çekinmeden tuzak kuruyorlar" demişti.