İşte KHK ihraçlarının listesi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda çalışan toplam 111.234 kişi meslekten ihraç edilirken bunların 1.777'si görevine iade edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL kapsamında, geçtiğimiz bir yılda kamu görevlilerinden bazıları meslekten/kamu görevinden çıkarılırken, bunlardan bazıları ise hata sonucu ihraç edildikleri değerlendirilerek görevlerine iade edildi.

OHAL kapsamında bugüne kadar çıkarılan 26 adet KHK’nın bazıları, kamu personelinin meslekten veya kamu görevinden çıkarılmasına yönelik düzenlemeler de içerdi.

Bugüne kadar toplam “111.234” kişi kamu görevinden/meslekten çıkarılırken, bunların “1.777”si görevlerine iade edildi ve kamudan ihraç edilenlerin toplam sayısı “109.457” kişiye ulaşmış oldu.

Öte yandan, kurumlar tarafından kamu görevinden çıkarılıp isimleri Resmi Gazete’de yayımlanmayan veya kurum internet sayfalarında duyurulmayanlar da olduğundan, toplam ihraç sayısı belirttiğimiz sayıdan daha fazladır. (toplam ihraç sayısının 111.240 olduğu konusunda, yetkililerin açıklamaları basında yer aldı)

Kamu görevinden çıkarılanların ve iade edilenlerin kurumlara göre sayısal dağılımı (20 Temmuz 2017)










           
 

*Kamu görevinden çıkarılanların toplam sayısına, Resmi Gazete’de yayımlanmayan görevden çıkarmalar (Anayasa Mahkemesinin 41 personel dışında) dahil edilmemiştir.

Kaynak