İşte Gökçek'in istifa kararının nedeni: Hiçbir şeye imza atmayacaksınız emri!

Melih Gökçek'in istifa kararı aldığı ve kısa sürede açıklayacağına ilişkin AKP'li kaynaklardan çok sayıda bilgi gelirken, bu isimlerden biri olan Abdulkadir Selvi, ilginç bir bilgi paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa kararını kısa sürede açıklaması beklenirken, ilginç bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gökçek'in Erdoğan'ın istifa talebine karşı süre istediği, Erdoğan'ın ise "Bu işi uzatma" dediği daha önce ortaya çıkmıştı.

Buna rağmen Gökçek'ten istifa haberi gelmeyince, parti yönetiminin AKP'li Ankara Belediye Meclis üyelerine ilginç bir talimat verdiği ileri sürüldü.

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, "AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda, 'Hiçbir karara imza atmayacaksınız, satın alma işlemleri ve kiralamaları, alım-satımı onaylamayacaksınız' talimatı verilmişti. 'Kararları onaylayan ve imza atanlar partiden ihraç edilir' uyarısı yapılmıştı" bilgisini aktarırken, bu adımlar sonrası Gökçek'in istifa kararı aldığını söyledi.

Gökçek'in havalimanında Erdoğan ile ayak üstü konuştuğunu belirten Selvi, aralarında geçen diyaloğu ise şöyle aktardı:

- Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim.

- Tabi, her zaman görüşürüz.

Gökçek, direnme kararını sürdürseydi bu görüşme ve arkasından gelen diyalog yaşanmazdı. Ancak istifa kararını almasıyla birlikte iklim yumuşadı.

Yazının tamamı.