İşte çocuk istismarını 'kimyasal hadım'la 'çözmeye' çalışan AKP'nin karnesi

AKP iktidarında özellikle son yıllarda çocuk istismarı vakaları ciddi oranda artış gösterdi. Son 10 yılda çocuk istismarı yüzde 700 artarken, daha geçtiğimiz haftalarda yüzden fazla çocuğun uğradığı istismarı ortaya çıkaran bir sağlık emekçisi sürgüne gönderilmişti. Ensar Vakfı'ndaki istismar yine AKP eliyle örtülmüştü.

Haber Merkezi

Son günlerde ortaya çıkan çocuklara yönelik istismar haberleri sonrası AKP yine kendini kurtaracak adım peşinde.

Bu kapsamda "kimyasal hadımı" gündeme getiren AKP'nin çocuk istismarı konusundaki karnesine yakından bakalım:

* Meclis’e verilen araştırma önergesinde son 10 yılda çocuk istismarı vakalarının yüzde 700 arttığı belirtildi.

* 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı'na AKP'li bakanlar ve vekiller sahip çıkmış, vakfı aklama yarışına girmişti.

* AKP'nin korumasındaki bir diğer tarikat yurdunda da öğrenciler cinsel istismara maruz kaldı.

* AKP'li Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, "kız çocuklarının 9-15 yaş arasında, erkek çocuklarının ise 12-15 yaş arasında evlendirilebileceğini" söyledi. Skandal sözlerin sahibi müftü, söz konusu sözlerini de "islam"a dayandırdı. 

* 5,5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında Yargıtay'dan beraat kararı çıktı. Davayı köşesine taşıyan Ayşe Arman, "İstismarcı çocuk, 12 yıl ceza alıyor. Çocuğun babası hakkında da suç duyurusu yapılıyor, ne var ki, bunca zaman geçmiş olmasına rağmen baba hakkında dava açılamıyor. Çünkü iktidara mensup siyasi bir figür kendisi!" ifadelerini kullandı. 

* MHP’nin çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve önlenmesi için TBMM’ye sunduğu önerge, muhalefet partili vekiller tarafından kabul edilirken, AKP’lilerce reddedildi.

* 6 yaşındaki çocuklar evlenebilir diyen Nurettin Yıldız'ı eleştiren tüm haberler AKP tarafından sansürleniyor. Nurettin Yıldız haberine erişimin engellenmesi haberine erişimin engellenmesi haberine de erişim engeli getirildi.

* Diyanet'ten çocuk istismarı fetvası... Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre kızlar ve erkekler, bulûğ çağına girdiğinde nikah kıyabilirler.

* Cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran yasa düzenlemesi AKP tarafından ısrarla savunulmuş, gelen tepkiler sonrası düzenleme rafa kaldırılmıştı.

* Camilerde, imam hatiplerde yaşanan istismar haberleri:

* Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 115 hamile çocuk ile ilgili kayıtların polise bildirilmediğini ortaya çıkaran hastane çalışanı İclal N., yılda 450-500 arası hamile çocuğun hastaneye geldiğini söyledi. İclal N., olayın ardından sürüldü.

* Gölbaşı Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Özdemir’in oğlu lise öğrencisine cinsel istismarda bulundu.

* Diyarbakır’da bir kız çocuğuna sistematik olarak cinsel istismarda bulunan 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı dava kapsamında AKP Kulp İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mehmet Kara da tutuklandı.