İşte AKP'nin yeni müfredatı: Cihat kavramı öğretilecek!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanacak yeni müfredatı açıkladı. Yılmaz, "Cihat bizim dinimizde bir unsur, rahatsız olmaya gerek yok" dedi. Her müfredatın başına "Değerler Eğitimi" eklendi. Beden eğitimi dersinin adı "Beden Eğitimi ve Spor" olarak değiştirildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak yeni müfredatı bir basın toplantısıyla açıkladı. 

Bakan Yılmaz, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip liselerinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredatın yenilendiğini söyledi.

Bakan Yılmaz şunları söyledi:

"Müfredat öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşleri alınarak yenilendi. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacak. İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip liselerinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat yenilenmiştir. Yenilenen müfredatların  sade ve anlaşılır olması ön planda tutulmuştur. Öğrencilere kazandırılması hedeflenen yeterlilik ve beceriler belirlenirken derslerin tabiatı dikkate alınmıştır." 

HER MÜFREDATIN BAŞINA "DEĞERLER EĞİTİMİ" EKLENDİ

İsmet Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Müfredatların giriş bölümüne 'değerler eğitimi' başlığı altında bir bölüm eklenmiştir. Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve  medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışılmıştır. Yenilenen müfredatlarda sadeleştirme ve içerik yoğunluğunun azaltılması ön planda tutulmuştur."

DEĞERLER EĞİTİMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşler Başkanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Türgev, Ensar Vakfı, Tügva, İlim Yayma Cemiyeti gibi yandaş ve dinsel kuruluşların kamu okullarında verdiği "Değerler Eğitimi" böylece resmen müfredata girmiş oldu.  

İŞTE BAKAN YILMAZ'IN AÇIKLAMALARI

İsmet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

  • Yapılan saha çalışmalarına ve anketlere 100 bine yakın öğretmen ve veli katıldı.
  • Beden eğitimi dersinin adı, beden eğitimi ve spor olarak değiştirildi.
  • Müfredatı yenilirken çoğulcu bir yaklaşımı esas aldık.
  • Bu müfredat, şu ana kadar yapılmış en demokratik, en katılımcı, en çoğulcu müfredattır.
  • "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günü" güncellenen öğretim programlarımızda yer alacak.

CİHAT KAVRAMI ÖĞRETİLECEK!

Zorunlu din dersi ile ilgili gelecek hafta açıklama yapacaklarını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti:

“Cihat bizim dinimizde bir unsur, bu nedenle fıkıh dersinde ve temel dini bilgilerde cihat var. Bundan (cihatın öğretilmesinden) rahatsız olmaya gerek yok, aksine vermesek talep gelmesi gerekirdi. Kırmak, dökmek, savaşmak cihatın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihatın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim. Yeni müfredetta FETÖ, PKK ve DEAŞ kavramları yer alacak.”