'İstanbul'daki Rusya karşıtı eylemlerin arkasında Hizb'ut Tahrir ve AKP var'

Sputnik tarafından yapılan haberde, İstanbul'da Rusya Başkonsolosluğu önünde yapılan eylemlerin arkasında Hizb'ut Tahrir ve başka İslamcı örgütlerin olduğu söyleniyor.

Dış Haberler

Sputnik tarafından yapılan haberde, İstanbul'da Rusya Başkonsolosluğu önünde yapılan Halep eylemlerinin arkasında Hizb'ut Tahrir ve başka İslamcı örgütlerin olduğu söyleniyor.

Habere göre CHP Milletvekili Ali Özgündüz, eylemlere "radikal cihatçı örgütlerin temsilcilerinin" dahil olduğunu belirtirken, eylemlerin hükümetin bilgisi dahilinde ve desteğiyle yapıldığını belirtiyor.

POLİS EYLEMLERE MÜDAHALE ETMİYOR

Türkiye hükümetinin, İçişleri Bakanlığı'nın ve emniyet kuruluşlarının eylemlerden haberlerinin olduğu, polisin bu sebeple müdahale etmediği bildirilirken, polisin "bir kısmı radikal cihatçı gruplardan olan eylemcileri koruduğu" aktarılıyor.

Ali Özgündüz, Türkiye'nin Suriyeli cihatçıların kimi yapılanmalarını desteklediğini ve gerçekleştirilen eylemlerin de bunu kanıtladığını belirtiyor.

EYLEMLERLE AKP ARASINDAKİ BAĞ

Millî Türk Talebe Birliği'nin de eyleme katıldığını söyleyen CHP milletvekili, meclis başkanı İsmail Kahraman'ın geçmişte Milli Türk Talebe Birliği'nde oynadığı rolü hatırlatıyor.

Özgündüz, eylemcilerin çoğunun AKP ile bağı olduğunu da belirtirken, cihatçıları destekleyen eylemlerle AKP arasındaki bağa dikkat çekiyor.

'SURİYE'DE İSLAMCI BİR İKTİDAR KURMAK İSTİYORLAR'

Sputnik'e konuşan, Hatay'daki cihatçı örgütlenmelerine dair rapor hazırlayan Ali Ergin Demirhan, Suriye'deki cihatçıların "insani yardım" adı altında büyük miktarda silah yardımı aldığını belirtirken, söz konusu kuruluşların da yardım örgütleri ya da insan hakları örgütleri değil "radikal cihatçı unsurları destekleyen örgütler" olduğunu söylüyor.

Demirhan, eylemlere katılanların kendilerini Suriye'de bir taraf olarak gördüklerini, AKP tarafından teşvik edildiklerini ve Suriye'de İslamcı bir iktidar kurarak cihatçı fikirleri dünyanın her yerine yaymak istediklerini belirtiyor.