İstanbul'da trans bireye bıçaklı saldırı

Dün gece saat 04.00 sularında Şişli'de gerçekleşen transfobik bir nefret saldırısı sonucu Yağmur Beyrut Afşar isimli trans birey yaralandı.

İstanbul Şişli'de 18 Kasım'ı 19 Kasım'a bağlayan gece saat 4 sularında, Şişli'de Halaskargazi Caddesi üzerinde çalışan trans bireylere, haraç kesmek isteyen bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Yağmur Beyrut Afşar adlı bir trans kadın saldırı sonucu kolundan yaralandı. Nefret saldırısı mağdurunun anlattığına göre; eğer saldırıya refleks göstermeseydi, bıçak koluna değil kalbine saplanacaktı. 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Gününün arifesinde gerçekleşen saldırıdan translar arabaları ve taksiler sayesinde kaçabildiler.

Saldırıya uğrayan Yağmur Beyrut Afşar, gerçekleşen saldırının ardından yaptığı açıklamada, "dört yanımız nefret dolu insanlarla çevrili. Onlara ne zararımız olduğunu hala anlamış değiliz. Bu ortamda bir saniye nefes almaya çalışan trans bireyler, en ufak bir saldırıda bile ne yapacağını bilemez hale geliyor. Bu soruna en hızlı müdahale için trans bireylerin örgütlülüğü de tıpkı diğer insanlar gibi çok önemli. Son olarak nefrete inat yaşasın hayat demek istiyorum" dedi.