İstanbul'da 'paralel' operasyonu: 28 kişi gözaltında

AKP'nin, eski ortağı cemaate yönelik "paralel yapı" iddiasıyla başlattığı operasyonlar sürüyor. Bu sabah da İstanbul'da 28 kişi gözaltına alındı. Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen patronlar örgütü TUSKON'un Başkanı Rızanur Meral hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

DHA

AKP'nin, eski ortağı cemaate yönelik "paralel yapı" iddiasıyla başlattığı operasyonlar sürüyor. Bu sabah da İstanbul'da 28 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu sabah "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyon düzenlendi. 

Operasyonda 25 ev ve 2 iş yeri ve bir şirkette arama yapılırken 6’sı kadın 28 kişi gözaltına alındı, 23 kişi ise aranıyor.

TUSKON BAŞKANI DA DAHİL 51 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

Operasyon kapsamında Gülen cemaatine yakınlığıyla tanınan patronların örgütü Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, MARİFED başkanı İbrahim Halil Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu’nun da aralarında olduğu 51 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin "himmet" adı altında toplanan yardım paralarını Bank Asya da açılan belirli hesaba yatırdığı öne sürülüyor.

Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.