İstanbul'da dolu ve fırtına kaosu: Hayat durdu, trafik felç!

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur doluyla birlikte etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. Deniz ulaşımı aksadı, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli ise ulaşıma kapatıldı. Atatürk Havalimanı'nda uçuşlarda sorun yaşanıyor.

Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık iki saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.

Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmurla birlikte dolunun da etkili olduğu görüldü.

Taksim'de çok yoğun bir şekilde dolu yağdı. Metro İstasyonunda kadar dolu yağdığı görüldü.

Şiddetli yağışla birlikte birçok ana caddeyi ve yolu sular bastı. Şiddetli yağışla birlikte Yenibosna ve Çobançeşme’de su birikintilerinin oluştuğu yollarda vatandaşlar yürümekte araçlar ise ilerlemekte güçlük çekti.

Şiddetli yağmur ve dolu bölgede etkisini sürdürüyor.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN GÖRÜNTÜLER

İETT OTOBÜSLERİNİN İÇİ SEL SULARIYLA DOLDU

Bazı semtlerde İETT otobüslerinin içi sel sularıyla doldu, yurttaşlar zor anlar yaşadı. 

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Deniz ulaşımında aksaklıklar sürerken, bazı vapurlar denizin ortasında kaldı. Avrasya Tüneli ise trafiğe kapatıldı.

E-5'İ SU BASTI

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle E-5 karayolunu bir anda su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

TRAFİK DURDU

Sağanak yağış sonrası trafik durma noktasına geldi. İBB'nin trafik haritasında yoğunluk yüzde 80'leri buldu.

PANGALTI MEZARLIĞININ DUVARI YIKILDI: İKİ KİŞİ ALTINDA KALDI!

Haber merkezimize ulaşan bilgiye göre dolu yağışı sırasında Pangaltı Mezarlığı'nın duvarı yıkıldı. Araçlar ve yolda yürüyenler zarar gördü, altında kalan iki vatandaş güçlükle çıkarılıp hastaneye taşındı, ambulans ve itfaiye defalarca arandı, vatandaşlar kendi çabalarıyla duvar altında kalan varsa kurtarmak için enkazı kaldırmaya çalıştılar. 

BİR VATANDAŞ SEL SULARINA KAPILDI

İstanbul'daki dolu sonrası bir vatandaşın sel sularına kapılması görüntülendi. Video Habertürk TV'de yayınlandı.  

İşte o görüntüler: 

  

BİR VATANDAŞ YÜZEREK KURTULDU

Yağış nedeniyle kentin bir çok noktasında sel baskınları meydana geldi. Selde mahsur kalan vatandaşların çeşitli yöntemlerle kurtulmaya çalıştığı görüldü. İncirli Köprüsü’nde ise bir vatandaş sel sularından yüzerek kurtuldu.

İŞTE İSTANBUL'DAN DOLU GÖRÜNTÜLERİ

Kentin çeşitli noktalarında sel sularına maruz kalan yurttaşlar zor anlar yaşadılar... 

KADIKÖY'DE AĞAÇLAR VE REKLAM PANOLARI DEVRİLDİ!

Kadıköy'de dolunun şiddetiyle ağaçların ve ilan panolarının devrildiği gözlendi. Rıhtımda trafiğin işlemediği, toplu ulaşımınsa felç olduğu belirtildi.

YILDIRIM İSABET ETTİ, YANGIN ÇIKTI

Kağıthane'de depo olduğu belirtilen bir noktaya yıldırım isabet etti. İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam ediyor...

YOLCU UÇAKLARI BU HALE GELDİ!

İstanbul'da hayatı adeta durduran fırtına ve yağışta havada bulunan yolcu uçaklarında da büyük panik yaşandı. Hava trafiğinde aksamalar yaşanmaya başlayınca fırtınaya İstanbul semalarında yakalanan uçaklar bir süre havada tur attı.

O anlarda bazı yolcu uçaklarında zarar meydana geldi.