İstanbul'da bombalı saldırı: 6 polis, 5 sivil hayatını kaybetti!

İstanbul Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polis ve 5 sivil hayatını kaybetti.

Haber Merkezi

İstanbul Beyazıt'ta Vezneciler otobüs durağı yakınlarında çevik kuvvet otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6'si polis 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 36 kişi yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Ahmet Bayraktar isimli vatandaş da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bayraktar'la birlikte hayatını kaybeden sivillerin sayısı 5'e yükseldi.

İstanbul Valisi'nin yaptığı açıklamaya göre saldırı bombalı araçla düzenlendi. 

Saldırının ardından yol araç geçişine tümüyle kapatıldı. Polis, geniş bir çevrede hissedilen patlamanın ardından olay yeri yakınlarındaki işyerlerini tahliye ederek güvenlik çemberi oluşturdu. Saldırının ardından kontrollü bir patlatma yapıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bugün, saat 08.40 sılarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, araçlı bombalı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7'si polis 4'ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Durumu ağır olan 3 kişinin tedavisi devam ediyor" dedi.

Saldırının ardından Çankaya Köşkü'ne geçen Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.

'ARAÇ PARK HALİNDEYDİ' İDDİASI

Görgü tanıkları polis aracı geçerken park halindeki bir otomobilin patlatıldığını iddia etti. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamanın yaşandığı yer Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağında arasında bir nokta. Olayın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı yönünde bilgiler var.

SINAVLAR İPTAL

Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve binaların camlarının kırıldığı görüldü.

Patlamanın ardından İstanbul Üniversitesi'ndeki tüm sınavlar iptal edildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Patlamadan yaklaşık 4 saat sonra saldırıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.