İstanbul'da banliyö hattının açılış tarihi belli oldu: 2015 demişlerdi...

İstanbul'da 2013 yılında kapatılan ve o dönem 2015'te açılacağı duyurulan banliyö hatlarını 2018'de kullanıma girecek.

İstanbul'da yılan hikayesine dönen banliyö hatlarının açılış tarihi belli oldu. Yenileme çalışmaları nedeniyle 2013 yılında son sefer yapıldıktan sonra 2 yıllığına kapatılan  İstanbul'un banliyö hatlarının açılışı 2018 yılı olarak planlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projeyle ilgili süreç içinde 'büyük zorluklar' yaşandığını belirterek projenin bitim tarihini 2018 yılı sonu olarak vermişti.

Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı.

Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonlarının da yenilenmesine karar verilmişti.

Yapım süresi olarak 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının 2015 yılının Haziran ayında sonuçlandırılması planlanmıştı.

Ancak aradan geçen süre içinde yapımı üstlenen firma, maliyetlerdeki aşırı artışı gerekçe göstererek 2014 yılının Ekim ayında çalışmaları durdurmuştu.

Bir türlü tamamlanamayan hat için Ulaştırma Bakanlığı tarafından projeyi üstlenen firmaya ek süre verilmişti.

İnşaatının başlamasının ardından yaklaşık 4 yıl geçen ve bu süre içinde rayların sökülmesinin ardından uzun yıllar adeta terk edilmiş patika yol gibi bekleyen banliyö tren hattında bugünlerde çalışmalar yeniden başladı.