İstanbul'da 192 sokak ve cadde adı değiştirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kentteki 192 sokak, cadde ve yol isimleri değiştirildi. Değiştirilen sokak isimleri arasında Bayırgülü, Aşkım, Kadeh, Yuvarlak, Topel, Harem, Diker, Kısrak, Belleten, Gazino adlı sokaklar da bulunuyor.

İstanbul  Büyükşehir Belediye Meclisi, kent genelindeki "Gülen" ve "Paralel" gibi kelimelerden oluşan ya da "gülünç" ve "ahlaka aykırı" olduğu iddia edilen 192 yol ve sokak isminin değiştirilmesine karar verdi.

Meclis toplantısının Aralık ayı dördüncü birleşimi, Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane binasında gerçekleşti.

Toplantıda kent genelindeki 192 yol ve sokak isminin  değiştirilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen sokakların isimlerinin değiştirilmesine AKP, CHP ve MHP'li meclis üyeleri olumlu yönde oy kullandı.

GÜLEN CADDESİ, ÖMER HALİSDEMİR CADDESİ OLDU

Oy birliğiyle geçen kararla Eyüp ilçesinin Akşemsettin ve Çırcır  Mahalleri arasındaki "Gülen Caddesi"nin ismi "Şehit Ömer Halisdemir Caddesi" olarak değiştirildi.

Ayrıca 25 ayrı "Gülen" isimli sokağa "Şehit Polis Erdem Özçelik", "Şehit İhsan Yıldız", "Jandarma Er Ferit Demir", "Diriliş", "Gökırmak" gibi isimler verildi.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN ADINI TAŞIYAN SOKAĞIN İSMİ DE DEĞİŞTİRİLDİ

Tuzla Postane Mahallesi'nde yer alan, FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün  adını taşıyan sokağın ismi de "Şehit Halil Kantarcı Sokağı" olarak değiştirildi.

SAMANYOLU, SIZINTI, AKSİYON, CİHAN, HİMMET SOKAKLARININ ADI DA DEĞİŞTİ

Kentin çeşitli yerlerindeki "Paralel" isimli dört sokağın adı başka isimlerle değiştirilirken, Gülen cemaatini çağrıştırdığı öne sürülen "Zaman",  "Samanyolu", "Sızıntı", "Aksiyon", "Cihan", "Himmet", "Hizmet", "Dumanlı" gibi  sokak isimlerinin de gelen şikayetler üzerine değiştirildiği öğrenildi.

Bu arada "Yuvarlak", "Torbacılar", "Fak", "Zenne", "Topel", "Bayırgülü" gibi ahlaka aykırı olduğu iddia edilen isimler ile "Kandil", "Güvenkandili" gibi sokak isimlerinde de  değişikliğe gidildi.

"Harem", "Aşkım", "Kısrak", "Belleten", "Kadeh", "Huylu", "Pıtrak", "Kekevi", "Diker", "Çerçi", "Garzan", "Eğrelti", "Kısanta", "Aranır", "Albız", "Çalkantı", "Akışlı", "Gazino", "Mabeyn", "Selam", "Selamsız", "Beliğ", "Çuha",  "Şecaat", "Çakalı", "Koş", "Delikoç" isimleri ile rakam ve harften oluşan sokak isimleri de değişiklik kapsamında yer aldı.