İstanbul'a dolu yağdı, uzmanlar uyardı: Olduğunuz yerde bir saat kalın

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur başladı. İstanbul'un bir çok ilçesinde şu dakikalarda göz gözü görmüyor. Pek çok ilçede şiddetli sağanak, fırtına ve bazı ilçelerde dolu yağışı görüldü. Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da İstanbullulara tavsiyelerde bulundu.

Beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Önce Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur, tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte dolu yağdığı da görüldü. Şiddetli yağmur ve dolu bölgede şu sıralar etkisini sürdürüyor. 

PROF. DR. KADIOĞLU: OLDUĞUNUZ YERDE KALIN

hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre, Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, İstanbul'da başlayan yağış ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, "Avrupa yakasında olduğunuz yerde en az bir saat kalın. Anadolu Yakası'ndaysanız hemen çıkıp evinize gidin" dedi. 

Kadıoğlu, başlayan yağmurun bir saat süreceğini, Avrupa Yakası'nda oturan vatandaşların sokakta mücadele etmesinden çok olduğu yerde kalmasının daha doğru olacağını söyledi.

İŞTE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN DOLU GÖRÜNTÜLERİ