İstanbul yine yağmura teslim oldu

İstanbul, bir kez daha yağmura teslim oldu. Kentten gelen görüntüler, sermayenin talanına uğrayan şehrin uğradığı felaketi gözler önüne seriyor.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli yağış ve fırtına, kentte "bildik" görüntülere neden oldu. Sermayenin talanına uğrayan İstanbul, bir yağmuru daha sel baskınları, göle dönen sokaklar, mahsur kalan insanlar, akıp giden araç görüntüleriyle atlattı.

DOLAPDERE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ SONRASI SU BASKINI 

Dolapdere'de yağışla birlikte yollar dereye döndü. 

Eminönü'nde de kuvvetli yağış etkili oldu. Galata köprüsü'ndeki esnaf ise yağış ile etkili olan rüzgarla mücadele etti.

Kenti etkisi altına alan şiddetli yağmur, D-100 karayolu Okmeydanı Mevkii'nde etkili oluyor. 

BEYOĞLU'NDA SOKAKLAR IRMAĞA DÖNDÜ

Beyoğlu Halıcıoğlu Mahallesi'ndeki Çıksalın Sokak'ta yağmur sularının akışı cep telefonu kamerasına işte böyle yansıdı. Yüksek bir yerden çekilen görüntülerde yağmur sularının eğimli olan sokağın aşağısına doğru hızla akması görülüyor. 

 Taksim metrosunda alınan 'önlem'ler

ÜSKÜDAR SAHİLYOLU GÖLE DÖNDÜ

Üsküdar sahil yolu bazı noktaları yağmur nedeniyle göle döndü. Sürücüler ilerlemekte zor anlar yaşadı. Yağmur kazalara da neden oldu. Sahil yolunda kontrolden çıkan bir otomobil bariyerlere çıktı. Kazada hafif yaralana sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ŞİŞLİ'DE ARAÇLAR SU BASAN YOLDA KALDI

Yağış nedeniyle Şişli'de bulunan Odesa Bulvarını su bastı. Çağlayan istikametinde meydana gelen su baskınında 3 araç suyun içinde kaldı.

Herhangi bir uyarı işaretinin bulunmadığı yola ilerleyen bazı araçlar da yolda kaldı. Suyun tahliye edilmesini bekleyen sürücüler, sonuç alamayınca yoldan geri manevra  yaparak çıktı. Su basan yola giren bir vatandaş uyarı levhası konulmamasından şikayet ederek “Maalesef yolda kaldık. Böyle durumlarda uyarı levhası olsa bu sıkıntıyı çekmeyiz. Bekleyeceğiz, arkası da doldu, burada kaldık" dedi.

Aracının başında bekleyen bir vatandaş ise “Akıllanmadık, yine rezillik. Hep aynı şeyler. Geçen yağmurda da  Dolapdere'de kaldım" diye konuştu.  Aracı suda kalan bir esnafın aracın içindeki malları başka bir araca yükledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ellerinde kazmalarla kapanan rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Bu çalışmalar yetersiz kalınca, suyun tahliyesi için itfaiye ekipleri geldi.