İstanbul ve Ankara'nın ne kadar suyu kaldığı açıklandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajların alarm verdiğini söyleyerek İstanbul ve Ankara için kaç aylık su kaldığını açıkladı.

AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki 89 içme suyu barajında geçen yıl yüzde 51,1 olan doluluk oranının, bu yıl yüzde 29,2'ye düştüğünü açıkladı. Bakan, en kötü kuraklık koşullarına göre hiç su gelmemesi durumunda İstanbul'a 4 ay, Ankara'ya 8,5 ay kadar yetecek kadar su olduğunu açıkladı.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa şehirlerindeki içme suyu barajlarında bu yılın 16 Kasım itibarıyla aktif doluluk oranlarının sırasıyla yüzde 36,5, yüzde 19,6, yüzde 49,8 ve yüzde 32,1 olduğu bilgisini veren Eroğlu, bu şehirlerde sırasıyla geçen yılın aynı tarihine göre yüzde 31,8, yüzde 8,8, yüzde 14,7 ve yüzde 26,7 daha az su bulunduğunu kaydetti.

Eroğlu, bu şehirlerdeki barajlara, en kötü kuraklık koşullarına göre hiç su gelmemesi durumunda yaklaşık olarak İstanbul için 4 ay, Ankara ve İzmir için 8,5 ay, Bursa için ise 2,5 ay yetecek kadar su bulunduğunu söyledi.