İstanbul Emniyeti’nden Adalar'daki gözaltılara ilişkin açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Büyükada’da gözaltına alınan Uluslar arası Af Örgütü üyeleriyle ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Büyükada’da gözaltına alınan Uluslar arası Af Örgütü üyeleriyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “8’i Türk vatandaşı biri Alman biri İsveç vatandaşı olan 10 şahıs Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştır” denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "5 Temmuz Çarşamba günü Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 8'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 1'i Alman ve 1'i İsveç uyruklu olmak üzere toplam 10 kişi Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alınmıştır. Adalar Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına istinaden gözaltına alınan kişilerin  avukatları ile görüşmeleri 24 saatliğine kısıtlanmış, 6 Temmuz Perşembe günü saat 14.30'dan itibaren CMK'nın ilgili maddeleri gereğince gözaltında bulunan kişilerin avukatları ile görüşmeleri sağlanmış ve gözaltına alındıkları andan itibaren yemek ve ilaç ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca şahıslar  gözaltında bulundukları süre içerisinde herhangi bir sağlık sorunu yaşamamışlardır" denildi. 

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA

Uluslararası Af Örgütü temsilcileri, Ali Garawi ve Peter Steudtner'in toplantıya katılanlara bilgi teknolojileri alanında eğitim vermeleri Türkiye'de bulunduklarını belirtti.