İstanbul Emniyet Müdürü'nden bekçilere: Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, yeni göreve başlayan 368 bekçiye "Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin" diye seslendi.

Geceleri İstanbul'un mahallelerinde nöbet tutacak 386  bekçi, yarın akşam ilk görevine çıkacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 8  Şubat'tan itibaren bekçiliğe müracaat eden 8 bin 320 kişiden 700'ünü seçti. Bekçilere özel hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi. Eğitimini tamamlayan 386 bekçi, yarın akşam ilk mesaisine çıkacak. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe'deki biriminde, 386 bekçinin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bekçilere seslendi.

'SİLAHINIZI KULLANMAKTA TEREDDÜT ETMEYİN'

Bekçilere "Silahınızı kullanmakta  tereddüt etmeyin" diyen Çalışkan, şu ifadeleri kullandı:

"Kanuni hakkınız doğduğunda, yetkiniz ne ise kullanmakta hiç tereddüt  etmeyin. Mevzuatı iyi bilin. Mevzuatı iyi bilirseniz, öz güveniniz daha yüksek  olur. Dolayısıyla biraz okuyacak ve biraz yoğunlaşacaksınız. İyi niyetli  olursanız hiçbir sıkıntı yaşamadan çok güzel görev yaparsınız. Kılık,  kıyafetiniz, hitabınız, gelişiniz, gidişiniz her şeyinizi çok iyi kontrol edin.  Şu anda herkes sizi seyredecek. Dikkatle bakacaklar. Biz ve devlet, vatandaşa,  halka hizmet için varız. Burada oluş sebebimiz budur. Vatandaş için biz  buradayız. Kendinize hitap edilmesini istemediğiniz hiçbir kelimeyi, vatandaşa yöneltmeyin. Vatandaşa; amca, dayı gibi kelimeleri kullanmayın. Onlara beyefendi  ve hanımefendi diye hitap edin. Yanlış iş yapmayın. Yanlış iş yapanın bizimle  yürüme imkanı yok."