Isparta'da 833 kamu personeli açığa alındı

Isparta'da çoğunluğu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olmak üzere 833 kamu personeli açığa alındı. Bunlar dışında darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapılan 48 kişiden 36'sı tutuklandı.

DHA

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polisevi'nde gazetecilerle bir araya gelen Isparta Valisi Şehmus Günaydın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Emniyet Müdürü Halil Altan'ın da katıldığı toplantıda Vali Günaydın, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve açığa alınanların sayısını açıkladı. Vali Günaydın, "Isparta'da 36 tutuklu, 6 gözaltı, 3 adli kontrol ve 3 de serbest olmak üzere toplam 48 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır" dedi.

SAYI SÜREKLİ ARTIYOR

Soruşturmaların devam ettiğini belirten Vali Günaydın, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 574, Emniyet Müdürlüğü'nde 64, AFAD'ta 1, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 1, Defterdarlıkta 3, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde 2, Müftülükte 12, DSİ'de 5, YURTKUR'da 3, Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'nde 1, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda 1, Uluborlu İlçesi'nde 1 ve Aksu İlçesi'nde 3 kamu görevlisinin açığa alındığını kaydetti. Bu konudaki adli işlemlerin devam ettiğini anlatan Vali Günaydın, "İfadeler alındıkça, yeni delillere ve bilgilere ulaşıldıkça bu sayı sürekli artıyor. Bu işlemlerin tamamı hukuk içerisinde ve çok titiz şekilde devam ediyor. Bunun dışında bizim açıklamalarımız dışındaki açıklamalara gerek çalışanlarımızın gerekse vatandaşlarımızın itibar etmemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki 162 kişiyle birlikte Isparta'da toplam açığa alınanların sayının 833 olduğu belirtildi.

Vali Şehmus Günaydın, darbe girişimi sırasında milletin yanında yer alan basın mensuplarını da tebrik ederek, şöyle dedi:

"Hain kalkışmada ortaya koyduğu duruşu ile milletin yanında yer alan siz değerli basın mensuplarını yürekten tebrik ediyorum. Çok önemli bir iş başardınız. Çok önemli bir görevi başarı ile yerine getirdiniz. Isparta'mızda vatandaşımızın bu hain kalkışmada ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğu duruşa da çok ciddi katkı verdiniz. Bu nedenle sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Türk milleti tarihinde çok önemli sınavlar vermiştir. Milletimizin bu olayda vermiş olduğu sınav da tarihe altın harflerle yazılacaktır."

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen de gözaltına alındı. Isparta Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Özen'in işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

YALVAÇ MÜFTÜSÜ AÇIĞA ALINDI

Yalvaç Müftüsü Abdülkadir Çakıl, FETÖ lehine propaganda yaptıkları gerekçesiyle imamlar H.T. ile H.K.'ye idari işlem uygulayıp kınama cezası verdiği halde bu konuyu üst makamlara bildirmediği gerekçesiyle Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Yalvaç'ta açığa alınan 45 öğretmenden 25'inin adliyeye sevk edildiği ve işlemlerinin sürdüğü de belirtildi.