Isparta Şehir Hastanesinde hekimler iş bırakmaya hazırlanıyor

Döner sermayeden hak edişlerini alamayan, nöbet ve icap paralarını tahsil edemeyen Isparta Şehir Hastanesi doktorları, koşullar düzelmezse 1 Temmuz'da iş bırakacaklar.

Isparta Şehir Hastanesi'nde doktorlar iş bırakacak.

bomba32.com'da yer alan habere göre, Isparta Şehir Hastanesi açıldığı günden bu yana bitmek bilmeyen sorunlara çözüm bulamıyor. Bu kez doktorlar ayaklandı. Nisan ayından bu yana döner sermayeden para alamadıklarını söyleyen doktorlar 1 Temmuz'da iş bırakacak.

Hastanedeki durumu anlatan bir hekim şunları söyledi:

"Nöbet ve icap paralarını dahi alamıyorlar. Hastanenin geliri giderini karşılamadığı için para dağıtılamıyor. Şirkete döner sermayeden ödeme garantisi verilmiş, üstelik 20 yıl. O nedenle çalışanlar maaş alamıyor. Nisan ayında 100-200 lira gibi komik bir döner tahakkuk ediyormuş. Onu bile dağıtamadılar. Kredi borcu olanlar perişan durumda. Tayin dönemindeyiz ancak Bakanlık İstanbul dışında hiçbir ile tayini açmadı. İnsanlar Isparta'dan gitmek istiyor, gidemiyor. Başhekim doktorların randevularına cevap vermeyince doktorlar başhekimliği bastı. Yine görüşemediler. Doktorlar bir karar aldı. 1 Temmuz'a kadar maaşlarda ve çalışma şartlarında iyileşme olmazsa artık hasta bakmayacaklar.