İspanya Halkları Komünist Partisi heyetinin Türkiye ziyareti sona erdi

İspanya Halkları Komünist Partisi heyeti, Türkiye Komünist Partisi'nin daveti üzerine geldiği Türkiyeden temaslarını tamamlayarak ayrıldı. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İHKP ile görüşmelerinin ardından, "İspanya'da emekçi halkın yaşam koşulları hızla kötüleşiyor. Podemos ve diğer düzen içi sol hareketlerin bu süreci durdurma, tersine çevirme, alternatif bir İspanya yaratma…

Haber Merkezi

Bir süredir Türkiye'de bulunan İspanya Halkları Komünist Partisi heyeti temaslarını tamamlayarak İspanya'ya döndü. Türkiye Komünist Partisi'nin daveti ile Türkiye'ye gelen Genel Sekreter Astor Garcia başkanlığındaki dört kişilik İHKP heyeti Türkiye'de bulundukları süre içinde Türkiye Komünist Partisi'nin farklı çalışma alanlarından yönetici ve üyelerle toplantılar yaptı.

Heyet ayrıca 13 Ağustos günü Gebze'de işçi aileleri ile düzenlenen etkinliğe katılarak farklı işyerlerinden emekçilere görüşme imkanı bulurken Astor Garcia bazı TKP üyelerine İspanya'daki sınıf mücadelelerinin bugünkü seyrine ilişkin bir sunum da yaptı.

'DÜZEN İÇİ SOL HAREKETLERİN ALTERNATİF YARATMA ŞANSI YOK'

İHKP heyetinin ziyaretine ilişkin soL'a bilgi veren TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan "görüşmelerin iki parti arasındaki yakın işbirliğini daha da geliştireceğini" vurguladı. Okuyan şunları söyledi:

"İspanya Halkları Komünist Partisi ile TKP siyasi ve ideolojik açıdan birbirine çok yakın iki parti. Uluslararası alanda birçok platformda zaten işbirliği yapıyoruz. Ancak bu ziyaretle birlikte ilişkilerimizin yeni bir boyuta taşınacağını söyleyebiliriz. İki gün boyunca somut konularda, dostça ve verimli toplantılar gerçekleştirdik. İspanya'da emekçi halkın yaşam koşulları hızla kötüleşiyor. Podemos ve diğer düzen içi sol hareketlerin bu süreci durdurma, tersine çevirme, alternatif bir İspanya yaratma şansı yok. Bugün koşullar ve güç dengeleri ne kadar elverişsiz olursa olsun işçi sınıfının kurtuluşu mücadelesi için her imkanın seferber edilmesi gerekiyor. İspanya'da komünistler bunu yapabilecek birikim, kararlılık ve akla sahipler."