İskitler'de transfobik saldırı: Taş, bıçak, demir sopa...

Ankara İskitler’de 15 kişilik bir çete, trans kadınlara demir sopa, taş ve bıçakla saldırdı. Bir trans kadın sırtından bıçaklandı. Saldırganlar transların arabalarını da tahrip etti.

Son günlerde Ankara İskitler’de yoğunlaşan transfobik saldırılara bir yenisi daha eklendi. 25 Mayıs gecesi yaklaşık 15 kişilik bir grup, trans kadınlara taş, bıçak ve demir sopalarla saldırdı.

Kaosgl'de yer alan habere göre, saldırıda Pembe Hayat LGBTİ Dayanışma Derneği üyesi bir trans kadın sırtından bıçaklanarak yaralandı. Saldırganlar trans kadınların araçlarını da tahrip etti.

Transfobik saldırının ardından Pembe Hayat ve Kaos GL dernekleri harekete geçti. Pembe Hayat’tan Av. Rıza Yalçın Koçak ve Kaos GL’den Av. Hayriye Kara'nın hukuki süreci takip ettiği öğrenildi. 

Av. Hayriye Kara, “Tanık beyanlarından anladığımız kadarıyla organize bir saldırı söz konusu. Saldırıya uğrayan trans kadınlar 10-15 kişilik bir grubun kendilerine taş, demir sopa ve bıçakla saldırdığını belirtiyor. Saldırganların hazırlıklı oldukları ve organize bir nefret saldırısı olduğu açık” dedi.

Kara, trans kadınların arabalarının da tahrip edildiğini belirterek Yenimahalle Karakolu’nda hasar tespitinin yapıldığını belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Av. Rıza Yalçın Koçak ise Pembe Hayat’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Müvekkillerimize yönelik organize olduğu çok açık bir saldırı gerçekleşti. Müvekkillerimizden biri sırtından yaralandı ve hastanede. Diğer müvekkillerimizin ise araçlarında maddi hasar oluştu. Zararın boyutunu arttırmak için müvekkillerimizin araçlarına da saldırı oldu. Sırtından yaralanmış müvekkilimiz ile hastane polisi ilgilenmedi. Hastaneye girişinden bir buçuk saat geçmesine rağmen henüz müvekkilimizin ifadesi alınmadı. Bu saldırıların üzerinin kapatılmasını istemiyoruz.”