Işıl Özgentürk'ten 4 Eylül çağrısı: Bizi bu düzenden kurtaracak yine biziz...

Senarist, yönetmen ve yazar Işıl Özgentürk, 4 Eylül'de İstanbul'da yapılacak "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitingine çağrıda bulundu. Özgentürk, "Kimsenin koyu bir karanlıkta debelenme hakkı yoktur, karanlık aydınlatılmak için vardır. Öyleyse, toparlanın ve 4 Eylül’de sokakları, meydanları kendimizin kılalım" dedi.

Haber Merkezi

Senarist, yönetmen ve yazar Işıl Özgentürk, 4 Eylül'de İstanbul'da yapılacak "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitingine çağrıda bulundu.

Özgentürk, soL'a yaptığı açıklamada, "Hepinizi 4 Eylül’de Kartal’da yaşamı savunmaya çağırıyorum... En çok da kendimizi anımsamamız için... Kendi gücümüzü, inadımızı anımsamak için..." dedi.

 

Işıl Özgentürk'ün açıklaması şöyle: 

"Kimse bizim için bu ülkeyi ölümlerden, kara bir kötülük bulutu gibi içimizi kemiren cehaletten, her türlü güzelliğe, neşeye, hayata düşman İŞID kabusundan, bizi köle yapan bu aşağılık sömürü düzeninden kurtarmayacak! Öyle bir şey yok! Bunu yapacak olan biziz! Sen, ben, o... Bu nedenle hepinizi 4 Eylül’de Kartal’da yaşamı savunmaya çağırıyorum! En çok da kendimizi anımsamamız için! Kendi gücümüzü, inadımızı anımsamak için!

Şöyle düşünebilirsiniz, iyice dibe vurduk, hiçbir şey artık eskisi gibi olamaz! Doğrudur ama dibe vurmak çoğunlukla yeniden ayağa kalkmak için en iyi zamandır. Yeter ki, ayağa kalkabileceğinden kuşku duyma! Kimsenin koyu bir karanlıkta debelenme hakkı yoktur, karanlık aydınlatılmak için vardır! Öyleyse, toparlanın ve 4 Eylül’de sokakları, meydanları kendimizin kılalım! Tarikatların elinde oyuncak olan bir hükümet ve onun patronları bizlere demokrasi dersi veremez! Bu dersi en iyi biz, emekçiler, mavi yakalı sistem köleleri, yoksullaştırılan köylüler, her daim muhalif olan sanatçılar, kısaca hayatı yaratan bizler biliriz. Hadi öğretmeye ve öğrenmeye!"