IŞİD'in Türkiye planı: 18 şehirde 26 hedef

IŞİD'in 18 şehirde 26 hedefe yönelik keşif ve istihbarat araştırması yaptığı belirlendi. Örgütünün yaptığı hazırlıklara ait rapor Ankara Gar saldırısı davasında ek klasörlerine girdi.

Gaziantep'te yapılan IŞİD operasyonlarında elde edilen dokümanlar, Emniyet Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nce incelendi. Hazırlanan 'Veri İnceleme Raporu' başlıklı evrakta, IŞİD'in eylem için 18 şehirde 26 hedefe yönelik keşif ve istihbari araştırma yaptığı saptandı.

Hürriyet'in haberine göre; Ankara Tren Garı Davası'nın ek klasörlerine giren rapora göre örgüt, Gaziantep'te üç hedef belirledi. İlk hedef, Şahinbey'de PKK'ye yakın kişilerin ev ve işyerleriydi. Bu amaçla Vatan Mahallesi'ndeki bir kahvehanenin görüntüleri çekildi.

G-20 PLANLARI

Antalya'da Kasım 2015'te yapılan G-20 zirvesinde devlet başkanlarının kalacağı oteller belirlenemediği için sosyal etkinliklere ilişkin keşif yapıldı, muhtemel güzergâhlarda mayınlama gibi eylem arayışları düşünüldü.

Mardin'de belediye binası hedef olarak belirlendi. Harita üzerinde Mardin Belediye binası işaretlendi.

Şanlıurfa'da bir cemevi adresi belirlendi. Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yapıldı.

Şırnak Belediyesi binası, internetten alınmış haritada işaretlendi.

Adıyaman'da iki kilise hakkında açık kaynaklardan bilgi toplandı.

Malatya ve Elazığ'da askeri birimler ve polis merkezleri hakkında bilgi toplandı.

Elazığ MİT binası için gözlem çalışması yapıldı.

Hatay'da MOBESE Santral Merkezi'nin fotoğrafları çekildi.

Birçok kentte turistik mekanlar ve eğlence yerlerinde keşif yapıldı.

44 KENTTE STK ARAŞTIRMASI

Ayrıca 22 şehirde Emniyet'e, 41 şehirde TSK'ya ve 10 şehirde diğer kamu kuruluşlarına ait binaların açık kaynaklardan adresleri ve fotoğrafları toplandı.

26 şehirde gayrımüslimlere ait vakıf ve ibadet yerleri, 45 şehirde cemevleri, 6 şehirde parti binaları, 44 şehirde STK'lar, 5 şehirde yabancı misyonlar, 11 şehirde baraj ve HES'ler ile tüm şehirlerdeki Alevi köylerine ilişkin açık kaynaklardan araştırma yapıldı.