IŞİD'in Türkiye lideri Erdoğan'a oy istemiş

Daha önce IŞİD'in Türkiye'deki "netwok"ü olarak haberleri çıkan Ebu Zerka isimli IŞİD liderinin Erdoğan’a oy istediği ortaya çıktı.

İlim-Der çatısı altında konuşmalar yapan Ebu Zerka’nın, ortaya çıkan bir ses kaydında 30 Mart yerel seçimleri için AKP ve Erdoğan’a oy istediği öğrenildi.

Haberdar'da yer alan habere göre, 5 Mart 2014’te youtube’da yayınlanan ses kaydında Ebu Zerka, bir müridi ile telefonda konuşuyor.

Seçimlerde Erdoğan’ı desteklemenin caiz olup olmadığını soran müride Ebu Zerka, “Tayyip Erdoğan’a oy vermek gerektiğini, hatta oy vermenin vacip olabileceğini” söylüyor. Müridine konuşmasında daha da ileri giden Ebu Zerka, Erdoğan’a oy vermeyenin Allah’ın katında sorumlu olacağını belirtiyor ve methiyeler düzüyor. Ayrıca müridi tarafından kaydedilen bu ses kaydının yayınlanmasında da bir sıkıntı olmadığını ve yayınlanabileceğini belirtiyor.

'IŞİD’İN TÜRKİYE NETWORKÜ'

Diğer yandan Ebu Zerka’nın ismi daha önce de basında yer aldı. Zerka 26 Kasım 2014’te Habertürk’te yayınlanan bir haberde bazı isimlerle birlikte “IŞİD’İN TÜRKİYE NETWORK’Ü” olarak tanımlanıyor.

Ebu Zerka'nın ses kaydı şu şekilde: