IŞİD'e silah sevkiyatı yapan TIR'ı AKP brandasıyla kamufle etmek istediler!

Akçakale’de Eylül 2015’te soğan kamuflajıyla yakalanan TIR’la ilgili 9 kişinin yargılandığı davada, sanıklardan birinin, IŞİD’e silah taşıyan TIR’ın AKP brandasıyla kaplanmak istediğini söylediği ortaya çıktı.

Akçakale’den Eylül 2015’te soğan kamuflajıyla yakalanan, bomba yapımında kullanılan infilaklı fitillerin ele geçirilmesi olayıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 

Akçakale’de Eylül 2015’te yakalanan TIR’la ilgili 9 kişinin yargılandığı davada, sanıklardan biri IŞİD’e silah taşıyan TIR’ın AKP brandasıyla kaplanmak istediğini söylediği anlaşıldı. 

IŞİD üyesi 9 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, Isparta’dan Şanlıurfa’ya IŞİD için "soğan kamuflajı" ile 6 ton infilaklı fitil taşındığı kaydedilmişti. İddianameye göre, sevkiyatı organize eden şüphelilerin, aracın sürücüsü Yalçın Kaya’ya “Arkamızda Türkiye Cumhuriyeti var. Korkulacak bir şey yok” dediği ortaya çıkmıştı.

"TIR'I AKP BRANDASIYLA KAMUFLE ETMEK İSTEDİLER"

 

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, Şanlıurfa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddianamede mühimmat yüklü TIR’a eskortluk yaptığı belirtilen araçta bulunan Doğan G. isimli sanık 26 Aralık 2015’te hâkim karşısına çıktı. Doğan G. ifadesinde, sevkiyatta bulunan diğer sanıkların TIR’ı kamufle etmek için AKP brandası takmaya çalıştıklarını, ancak kendisinin engel olduğunu iddia etti.

Doğan G., Dinar’daki bir benzin istasyonunda yaşandığını söylediği olayı şöyle anlattı: “Aracın bagajından çıkardıkları örtüyle, TIR’ı AKP yardım malzemesi olan bir branda ile kaplamak istediler. Ben engel oldum, yırtmaya çalıştık. Ben Bülent ile birlikte brandanın bir kısmını parçaladım. Bülent’in de haberi yoktu, ancak şoförün haberi vardı. Şoför branda olayına hiç karışmadı” diye konuştu.

Benzin istasyonunda çıkan tartışmada, bir kişinin havaya ateş açtığını, 15 dakika sonra da TIR’ın yakalandığını kaydetti. Doğan G., kardeşi Gökhan’ın TIR’a branda çekilmesi, brandanın parçalanması veya silahla ateş edilmesi olayından araca benzin almak için petrol istasyonuna gittiği için haberi olmadığını savundu.