IŞİD'e katılan Türkiye vatandaşı, zorda kalınca AKP'den yardım istedi

Irak ordusunun Telafer'i IŞİD'den geri almasının ardından ailesiyle birlikte kentten kaçan ve Peşmergeler tarafından yakalanan Türkiye vatandaşı IŞİD üyesi Orhan Sazak, ailesini arayıp Türk yetkililerin kendilerini kurtarmasını istedi.

IŞİD'e katıldıktan sonra ailesiyle birlikte Telafer'e giden Orhan Sazak, Irak ordusunun kenti almasından sonra kaçarak Peşmerge kontrolündeki bir köye sığındı. Peşmergelerin Türkiye'ye  geçmesine izin vermediği IŞİD'li babasını arayarak, Türk yetkililerin kendilerini kurtarmasını istedi.

TÜRKİYE'YE GEÇMESİNE İZİN VERİLMEDİ

İstanbul’da 2015 yılının ağustos ayında IŞİD'e katılan Muş doğumlu 35 yaşındaki Orhan Sazak, 3 kızı ve eşi ile geçen hafta Irak’ın Telafer ilçesinde IŞİD'e yönelik operasyonun başlaması üzerine İyyadiye (Abğani) Köyü'ne kaçıp Peşmerge güçlerine teslim olmak istedi. Peşmerge güçleri, 5 kişilik IŞİD'li aile ile beraberlerindeki 5 Türkün güvenli bölgeye geçmesine izin vermedi.

'BİZ TÜRK VATANDAŞIYIZ, ÖLMEK İSTEMİYORUZ'

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Orhan Sazak’ın babası Abdulkerim Sazak ve yakını Mehmet Karaçağ, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’na gelerek, Erbil'e Türk Konsolosluğu ve Peşmerge yetkilileri ile görüşmek üzere Irak’a geçti. İstanbul’dan karayolu ile Silopi'ye gelen Abdulkerim Sazak, Türk makamlarından yardım istedi. Sazak,  IŞİD'li oğlunun bir yolunu bulup telefonla irtibat kurduğunu, "Bizi kurtarın. Türk vatandaşıyız. Türk askerlerine teslim olmayı, Türkiye’ye gelmeyi istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Yaşamak istiyoruz. Çocuklarla burada perişanız. 3 gündür hiçbir şey yemedik. Yaşamak için geldik. Peşmergeye teslim olduk ama Peşmerge bizi istemedi, tekrar kovdu" dediğini aktardı.

IŞİD'li Sazak'ın babası, oğlunun ''pişmanlık yasasından'' yararlandırılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan yardım istedi.