IŞİD sanığı: Cübbeli Ahmet'i öldürme talimatı aldım

IŞİD'e yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında bir IŞİD sanığının ifadesi ortaya çıktı. İfadede "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye suikast planı yapıldığı iddia edildi.

IŞİD üyeliğinden hakkında dava açılan Hakkı U. ifadesinde, örgütün kendisine verdiği "Cübbeli Ahmet Hoca" talimatını anlattı.

Sabah'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca IŞİD'e mensup dört şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçu kapsamında hazırlanan iddianamede ilginç ayrıntılar yer aldı. Şüpheliler arasında yer alan Hakkı U.'nun aldığı talimatla Cübbeli Ahmet Hoca'yı öldürme planları yaptığı ve bu yönde Cübbeli'nin sohbetlerini takip ettiği öğrenildi.

 

Şüpheli Hakkı U. ifadesinde şunları söyledi: "Yakalandığım tarihten iki-üç gün önce örgüt mensuplarınca şifreli olarak haberleşmiş olduğumuz program vasıtasıyla bize gelen mesajda Cübbeli Ahmet Hoca'nın ders verdiği ve toplantı yaptıkları yerlerin nereler olduğu, buralara kaç kişinin geldiği, ne zamanlar toplandıkları hakkında araştırma yapmamız talimatı verildi. Bu talimat 'convers' isimli program ile cep telefonumuza gelen bir dosyayı şifreli TrueCrypt programı ile bilgisayarda açarak okuduk. Bu talimatın geldiğini İbrahim Ş. ve Kemal O. da biliyor."

Soruşturma kapsamında şüpheliler Hakkı U., İbrahim İ., Yusuf İ. ve Kemal O.'nun Kadıköy'deki ikamet adreslerinde ve işyerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi ve belgeler ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçları kapsamında dava açıldı. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.