IŞİD duyurmuştu: TSK askerlerin kaçırıldığını doğruladı!

TSK tarafından yapılan açıklamada, 2 askerin kaçırıldığı doğrulandı.

Haber Merkezi

IŞİD'in haber kanalı Amaq, 2 askerin Suriye'de IŞİD tarafından kaçırıldığını duyurmuştu.

TSK tarafından yapılan açıklamada, askerlerden haber alınamadığı kabul edildi.

Açıklama şöyle:

"Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

'ARAÇLARI İÇİNDEYKEN PUSUYA DÜŞÜRÜLÜYOR'

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de katıldığı Teke Tek programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yarar, "Araçları içindeyken pusuya düşürülüyor. Sınıra 35 km uzaklıkta. İlginç bir yer. Köylerin iç içe geçtiği nokta. Her köy birbirine geçmiş durumda. Yukarıdan bırakıldığında köyler uzak gibi gözükse de orada birbirine çok yakın. Çok ciddi çatışmalar vardı bölgede. DEAŞ genelde havanın puslu, İHA'ların kontrolünün olmadığı bölgelerde saldırı gerçekleştiriyor. Askerlerin hangi birimden olduğunu söylemeyeyim. Ciddi bir çatışma çıkıyor. Ele geçirmeleri zor olmuş." ifadelerini kullandı

HULUSİ AKAR BİNALİ YILDIRIM'I ARADI

Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yıldırım'ı arayarak bilgi verdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, iki askerle irtibatın kesilmesi ve bölgede arama faaliyetlerinin devam etmesine ilişkin bilgi verdi.

'ASKERLER DÖVÜLDÜ' İDDİASI

Sputnik'in kaynakları, 2 Türk askerinin IŞİD tarafından kötü muamele gördüğü ve dövüldükten sonra kaçırıldığını aktardı.

IŞİD, 30 Eylül 2015 tarihinde de Kilis sınırında Türk askeri Serter Taş'ı kaçırmıştı. Taş halen Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD'in cezaevinde tutuluyor.