İşçi Avukatlar sömürüye 'Hayır' diyor

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla İşçi Avukatlar Merkezi bir açıklama yaparak, "Biz işçi avukatlar sömürüye karşı mücadelemizi daha ileriye taşımak, 5 Nisan Avukatlar Gününü onurlu bir şekilde kutlayabilmek, gericiliğe güçlü bir tokat atmak için sınıf kardeşlerimizle birlikte referandumda Hayır diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

İşçi Avukatlar Merkezi, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

"Biz işçi avukatlar bu 5 Nisan’da da haklarımız için mücadeleye devam ediyoruz" denilen açıklamada, "Kayıt dışı çalışmaya, ucuz işgücü olmaya, gece yarılarına kadar çalışıp fazla mesai ücretlerimizin ödenmemesine, yüzünü bile görmediğimiz müvekkillerin dosyalarında teknisyenlik yapmaya, piyasalaşmaya karşı mücadelemiz, devam ediyor. İşçi Avukatlar Merkezi çatısı altında örgütleniyoruz, dayanışıyoruz, büyüyoruz ve mücadelemizi daha da yükseltiyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şu şekilde:

İşçi Avukatlar sömürüye 'Hayır' diyor

Bugün 5 Nisan, avukatlar günü. İşçi Avukatlar, bir Avukatlar Gününe daha yoğun sömürü koşulları altında giriyor. Keşke Avukatlar Günümüzü istediğimiz gibi kutladığımız zamanlardan geçiyor olsaydık. Oysa, bugünler bizi kutlama yapmaya değil, mücadeleye çağırıyor.

Haklarımızı güvence altına alan, yoğun mücadelelerle kazanılan yönetmeliğin(1) yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açan sözde “meslektaşlarımız”la aynı günü kutlayacağız. İşçi avukata ödenecek ücret olarak 1.400,00 TL’yi yeterli gören barolar bu günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar atacaklar.

Biz işçi avukatlar bu 5 Nisan’da da haklarımız için mücadeleye devam ediyoruz. Kayıt dışı çalışmaya, ucuz işgücü olmaya, gece yarılarına kadar çalışıp fazla mesai ücretlerimizin ödenmemesine, yüzünü bile görmediğimiz müvekkillerin dosyalarında teknisyenlik yapmaya, piyasalaşmaya karşı mücadelemiz, devam ediyor. İşçi Avukatlar Merkezi çatısı altında örgütleniyoruz, dayanışıyoruz, büyüyoruz ve mücadelemizi daha da yükseltiyoruz!

Bu yıl avukatlar gününe aynı zamanda hukuku ayaklar altına alacak, ülkenin, bizlerin ve diğer sınıf kardeşlerimizin kaderini tek kişinin keyfi yönetimine terk edecek Anayasa değişikliğinin oylanacağı referanduma günler kala giriyoruz.

Patronlar istediği için kıdem tazminatı hakkını elimizden almak isteyen, sosyal güvenlik yerine ücretimizden kesilen BES’i dayatan, işçi sağlığı ve güvenliğini sermayenin insafına terk eden, hukuku siyasi hesaplarının aracı haline getiren iktidar bizlere karşı işlediği suçların hesabını vermemek, sömürüyü daha da pervasızlaştırmak adına bu kez önümüze Anayasa değişikliğini koydu.

Biz işçi avukatlar sömürüye karşı mücadelemizi daha ileriye taşımak, 5 Nisan Avukatlar Gününü onurlu bir şekilde kutlayabilmek, gericiliğe güçlü bir tokat atmak için sınıf kardeşlerimizle birlikte referandumda Hayır diyeceğiz. Tüm işçi avukatları Hayır demeye davet ediyoruz!

İşçi Avukatlar Merkezi


1- Bir Avukat Yanında Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik