İşçi Avukatlar Merkezi: Yeni adli yılı mücadeleyi yükseltme sözüyle kutluyoruz

İşçi Avukatlar Merkezi adli yılın açılışına ilişkin "Yeni adli yılı hukukun piyasalaştırılmasına karşı verdiğimiz mücadeleyi yükseltme sözüyle kutluyoruz" dedi.

Haber Merkezi

İşçi Avukatlar Merkezi, bugün adli yılın açılışıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Yeni adli yılı, AKP'ye, AKP'nin temsilcisi ettiği sermaye düzeninin sebep olduğu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı mücadele yılı olarak görüyoruz" denildi.

Yapılan açıklamada, İşçi Avukatlar Merkezi üyelerinin de içinde bulunduğu İstanbul Barosu Bağlı Çalışan Avukatlar Kurulu'nun 19 Eylül 2017 Salı günü saat: 19.30'da İstanbul Barosu Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda ve Ankara Barosu Ücretli Çalışan Avukatlar Kurulu'nun 14 Eylül 2017 Perşembe günü saat: 19.30'da Ankara Barosu Eğitim Merkezi 4. Kat Toplantı Salonu’nda yapacağı toplantı için tüm avukatlara da çağrı yapıldı.

Açıklama şu şekilde:

Yeni adli yıl, yeni adaletsizlikler ve mücadelelerle başlıyor.

Her adli yıl biz avukatlar için aynı zamanda yeni bir mücadele yılıdır. Bu adli yıla da OHAL’e sırtını dayayarak freni patlamış bir şekilde ülkeyi diktatörlüğe doğru götüren hükümetin uygulamalarıyla başlıyoruz. Geçtiğimiz bir yıl içinde temel insan haklarından mahkeme işleyişine kadar her türlü düzenlemenin KHK’yla yapıldığı, hukukun ayaklar altına alındığı bir döneme tanık olduk. Tanık olmakla kalmadık, buna karşı mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz.

Diğer taraftan biz işçi avukatların özlük haklarımız için verdiğimiz mücadele de devam ediyor. Haklarımızı güvence altına alan Bir Avukat Yanında Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik’in yürütmesinin durdurulması ve iptali için açılan dava henüz sonuçlanmadı. Bunun yanında Ekim ayında TBMM gündemine gelmesi beklenen yeni Avukatlık Kanunu tasarısı da bizleri yakından ilgilendirirken, hukuk sistemini tamamen piyasaya açan hükümleriyle hepimize yeni görevler yüklemekte.

Tüm bunlara, karşı biz işçi avukatlar hem sınıfsal konumumuzun hem de meslek onurumuzun omuzlarımıza yüklediği sorumlulukların farkındayız. Yeni adli yılı, AKP'ye ve AKP'nin temsil ettiği sermaye düzeninin sebep olduğu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı mücadele yılı olarak görüyoruz. Tüm işçi avukatları yeni adli yılda haklarımıza sahip çıkmak ve daha iyi çalışma koşulları için birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Unutulmasın ki kendi hakkımızı savunamadan hukuku, adaleti savunamayız.

Tüm meslektaşlarımızın adli yılını hukukun piyasalaştırılmasına karşı verdiğimiz mücadeleyi yükseltme sözüyle kutluyoruz.

Yeni adli yılda mücadeleyi yükseltmek adına İşçi Avukatlar Merkezi üyelerinin de içinde bulunduğu İstanbul Barosu Bağlı Çalışan Avukatlar Kurulu'nun 19 Eylül 2017 Salı günü saat: 19.30'da İstanbul Barosu Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştireceği toplantıya ve Ankara Barosu Ücretli Çalışan Avukatlar Kurulu'nun 14 Eylül 2017 Perşembe günü saat: 19.30'da Ankara Barosu Eğitim Merkezi 4. Kat Toplantı Salonu’nda yapacağı toplantıya tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz.

İşçi Avukatlar Merkezi