Iraklı Şii lider Sadr: Süleymani ile telefonda görüşmedim, zira telefon kullanmıyorum

Şii lider Mukteda el Sadr, Kasım Süleymani ile en son ne zaman görüştüğünün telefon görüşmesi yapmadıklarını çünkü "telefon kullanmadığını" söyledi.

Iraklı Şii lider Mukteda el Sadr, 11 yıl sonraki ilk Suudi Arabistan ziyaretini değerlendirdi. "İran'ı kızdırdığını ama kendisinin düşmanlık amacı taşımadığını" açıklayan Sadr'a İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Kasım Süleymani ile en son ne zaman görüştüğü de soruldu. Sadr "Şubatta. Telefonda ise bir kere bile görüşmedim. Telefon da kullanmıyorum" yanıtını verdi.

Sputnik'in haberine göre Sadr, 11 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyaretinin İran tarafında rahatsızlık oluşturduğunu ifade etti.

'IRAK VE HALKININ ÇIKARLARI İÇİNDİ'

Şii lider "Suudi Arabistan ziyaretim İran'ı kızdırdı. Bana bu yönde mesaj gönderdiler. Ancak bu yerinde değildi. Çünkü oraya gidişim İran'a karşı düşmanlık ilanı değil, Irak ve halkının çıkarları içindi. Ayrıca orada Sadr Hareketi'ni ilgilendiren konuları da görüşmedim" dedi.

Sadr, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yurtdışındaki askeri-istihbari faaliyetlerini yürüten Kudüs Kuvvetleri'nin Komutanı Kasım Süleymani ile en son ne zaman görüştüğü yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "Süleymani ile en son babasının ölüm yıl dönümünde (şubat) görüştüm. Kendisi ile telefonda ise bir kere bile görüşmedim. Telefon da kullanmıyorum."

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin devlet yönetiminde pek çok alanda başarılı olduğunu dile getirdi. Sadr, "İbadi'yi ikinci dönem başbakanlık için destekleyeceğim. Ancak üçüncü dönem için bu olmaz" ifadesini kullandı.

Bu arada Sadr, Lübnan'da yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Şii lider, "Lübnan'da Hizbullah ile Suudi Arabistan arasında çatışma çıkarsa Lübnan dağılır" yorumunda bulundu.

Sadr, 11 yıl aradan sonra 31 Temmuz'da Suudi Arabistan'ı ziyarete ederek, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüştü.