İnanılır gibi değil: Melih Gökçek, ABD'li gazetecileri röportaj vaadiyle kandırmış

Melih Gökçek'in, ABD'li gazetecileri Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı ile röportaj için Ankara'ya çağırdığı, ancak onları "kandırdığı" ortaya çıktı.

Haber Merkezi

AKP'nin, Batı'da bozulan imajını düzeltmek için bazı girişimlerde bulunduğu, ancak bu girişimleri "eline yüzüne bulaştırdığı" belirtiliyor.

Associated Press'ten (AP) Josh Lederman'ın haberine göre, geçen hafta içinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir grup ABD'li gazeteciyi Ankara'ya davet etti.

Gökçek, gazetecilere Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Fidan ve Genelkurmay Başkanı Akar ile röportaj vaat etmişti. Ancak gazeteciler Ankara'ya vardığında, ortada röportaj filan olmadığı ortaya çıktı. Gazeteciler, Gökçek'in de içinde yer aldığı başka yetkililerle görüştürüldü. Gökçek bu görüşmede, 15 Temmuz ile ilgili "şiddet içeren" videolar gösterdi ve darbe girişiminin ne kadar travmatik olduğunu kanıtlamaya çalıştı. 

Gökçek bununla da kalmadı ve IŞİD'i ABD'nin yarattığını, ABD ile İsrail'in Türkiye'de yapay depremler yarattığını ileri sürdü. Gazetecilerle görüşen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, Türkiye'de gazetecilik yaptığı için tutuklanan hiçbir gazeteci olmadığını savundu. Bozdağ'a göre hapisteki gazeteciler, "uyuşturucu ve terör örgütü propagandası" suçlarından tutuklanmıştı.