İmamlar öğretmenlik hakkı istedi!

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapanlar, 2009 yılında kapanan "kurumlar arası geçişin" tekrar açılmasını istedi. Öğretmenlik yapma şartlarına sahip Diyanet personeli, kadrolarının öğretmen olarak MEB'e aktarılmasını talep etti!

Din görevlileri, öğretmen olabilecekleri bölümlerden mezun olduklarını ve pedagojik formasyon gibi öğretmenliğin tüm şartlarını taşıdıklarını belirterek Milli Eğitim Bakanlığına geçmek için Bakan İsmet Yılmaz’a seslendiler. 2009 yılında kapanan "kurumlar arası geçişlerin" tekrar açılarak din görevlilerinin Milli Eğitim'de görev alabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladılar. 

Öğretmenler Sitesi adlı internet sayfasında yer alan habere göre, M.G adlı din görevlisi, Milli Eğitim Bakanlığına seslenerek, “Diyanette yükselme şansımız yok. Çünkü öğretmenlik fakültesi mezunlarıyız. Ülke olarak gelinen noktada bizlere ihtiyaç var. Bu durumda olan personellerin önü açılmalı. Öğretmenlik şartlarını taşıyanların kendi alanlarında değerlendirilmelerini istiyoruz. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızdan yardım bekliyoruz. Vatan, millet, ülke için biz hazırız" dedi.