İmam hatipte TÜBİTAK sergisi: Duayla yetiştirilen bitki projesi!

Bartın'daki Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu'nda dün başlayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Sergisi'nde, dua ve tatlı sözlerle yetiştirilen bitkinin daha hızlı geliştiğini iddia eden "Tatlı Kelam" adlı proje de yer aldı.

Haber Merkezi

Bartın Kozcağız İmam Hatip Ortaokulu’nda dün başlayan TÜBİTAK’ın 4006 Bilim Fuarları Sergisi'nde, bilimin safsatayla bilinçli bir şekilde karıştırılmasının bir örneği daha dikkat çekti. Ülkenin çeşitli okullarında bir süredir gerçekleştirilen sergilerde bilimle ilgisi olmayan çalışmalar sergilenirken, Kozcağız İmam Hatip Ortaokul'nda da, bitkilerin dua ve tatlı sözlerle daha iyi yetişeceğini öne süren "Tatlı Kelam” adlı bilim dışı bir çalışma yer aldı. 

Çalışmaya, 2015 yılında açılan okula yine Kozcağız’daki Ahmetler Ortaokulu’ndan tayin olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Recep Kaya danışmanlık yaptı. 

Amacı, “Dua ve güzel sözün sadece insanları değil, bitkileri de olumlu etkileyip gelişimlerine katkıda bulunduğunu ortaya koymak” olarak belirtilen çalışmanın sonucu ise şu cümlelerle ifade edildi: "Bir aylık çalışmanın sonunda güzel söz ve duayla bakımı yapılan bitki daha hızlı ve güzel bir gelişim gösterdi, olumsuz ifadelerin kullanıldığı bitki ise aynı bakım yapılmasına rağmen yavaş gelişim gösterdi." 

Çalışma, bir masanın üstünde 4 tane saksı ve sunum kartonuyla sergilendi.