İmam hatip ve din dersi öğretmenlerine dikkat: Durmuyorlar!

Son zamanlarda özellikle imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri ile din dersi öğretmenlerinin sosyal medya paylaşımlarındaki "çocuk evliliği" övgüsü dikkat çekmeye başladı. Diyanet, "9 yaşındaki çocukların evlenebileceğini" söyleyen fetvasını internetten kaldırmasına ve geçen cuma camilerde kendi fetvasını tevil eden hutbeler okutmasına rağmen, imam hatip ve din dersi…

Haber Merkezi

Türkiye son haftalarda, Diyanet İşleri Başkanlığının "9 yaşındaki çocukların evlendirilebileceği" şeklindeki dinsel hükmünü tartışıyor. Diyanet'in internet sitesinde yer alan "Buluğ çağına girenler dinen nikahlanabilir, buluğ çağı kızlarda 9, erkeklerde 12'dir" hükmü, kamuoyunda tepkilere yol açtı. 

Diyanet bu hükmün yer aldığı internet sayfasını erişime kapattı, geçen cuma da camilerde kendi fetvasını tevil etmeye çalışan hutbeler okuttu.  

DİYANET TEVİL ETTİ AMA İMAM HATİP ÖĞRETMENLERİ ISRARLI!

Ancak Diyanet'in bu fetvasından cesaret ve ilham alan bazı imam hatip ve din dersi öğretmenleri, kişisel sosyal medya hesaplarından resmen ve alenen "çocuk evliliğini" ve pedofiliyi savunan paylaşımlarda bulundular. Bu tür paylaşımların çoğalması, kamuoyunda "Diyanet kendi fetvasını yalanladı ama imam hatip ve din dersi öğretmenleri Diyanet'e adeta siper oldu" yorumlarına neden oldu. 

İŞTE SON ZAMANLARDA İMAM HATİP VE DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİNİN SAPIK PAYLAŞIMLARI 

Son zamanlardaki furya, Konya'daki bir imam hatip lisesinde görev yapan, kitapları da Ensar Vakfı tarafından basılan bir öğretmenin, Ercan Harmancı'nın çirkin paylaşımıyla başladı. Çocuk yaştaki lise öğrencilerinden cinsel olarak etkilendiğini itiraf eden Ercan Harmancı, “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor... Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir...” mesajını paylaştı.

'BU YÜZDEN AÇACAKSANIZ BANA DA SORUŞTURMA AÇIN' DİYEN DİN DERSİ ÖĞRETMENİ

Harmancı'nın çirkin paylaşımlarını mürekkebi kurumadan, bir başka okulun din dersi öğretmeni Ahmet Fatih Kap, meslektaşına destek vererek aynı fikirde olduğunu itiraf etti. Harmancı'ya "Sen hakkı söyledin, biz şahidiz" diyen din dersi öğretmeni Kap, daha da ileri giderek meydan okudu ve "Bu yüzden soruşturma açılacaksa bana da açsınlar" yazdı. 

SORUŞTURMALAR DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİNİ DURDURAMIYOR! 

Harmancı'ya ve Kap'a açılan soruşturmalar, diğer din dersi öğretmenlerini durduramadı. İçlerindeki pedofiliyi kusan bu öğretmenler, Diyanet'ten ve Diyanet'in fetvasını savunan Başbakan Yardımcısı ilahiyatçı Bekir Bozdağ'dan aldıkları cesaretle, çocuk yaştaki evlilikleri savunmaya devam ettiler. 

Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki imam hatip lisesinde görev yapan din dersi öğretmeni Cihad Çintaş, "çocuk evliliklerini" savunarak, belki de kızı yaşındaki öğrenciler hakkında "Zina edecek kadar yaşı büyük, evlenmeye geldi mi yaşı küçük" paylaşımında bulundu. 

FIKIH DERS KİTABINDAN: 9 YAŞINDAKİ KIZ, 12 YAŞINDAKİ ERKEK KENDİ NİKAH AKDİNİ KENDİ YAPABİLİR!

Diyanet her ne kadar fetvasını internet sitesinden kaldırsa, cuma namazında kendini yalanlayan hutbeler okutsa da, imam hatip liselerinde ders kitabı olarak okutulan "Fıkıh Okumaları" adlı kitapta, Diyanet'in "çocuk evliliğine" izin veren fetvası destekleniyor. 

İmam hatip liselerinde ders kitabı olarak okutulan "Fıkıh Okumaları" adlı kitapta öğrencilere "Akıllı ve buluğa ermiş herkes evlilik konusunda tam ehliyete sahip olup evlilik akdini bizzat kendisi yapabilir” deniliyor. Aynı kitaba göre kız çocuklarının 9, erkek çocuklarının 12 yaşında buluğa erdikleri belirtiliyor. Kitapta "çocuk evliliği" ve "pedofili" resmen ve alenen öğrencilere öğretiliyor.