İmam hatip olmayan ortaokulların içinde 'imam hatip sınıfları' açılacak!

Düzce'de faaliyet gösteren imam hatip liselerinin yanı sıra imam hatip olmayan sekiz ortaokul içerisinde de ayrıca "imam hatip sınıfları" açılacak.

Düzce’de halen faaliyette bulunan imam hatip liselerinin yanı sıra diğer okullarda da "imam hatip sınıfları" açılacağı duyuruldu.

Velilerle yapılan görüşme ve anketlerin sonucunda Düzce’de sekiz ortaokul içerisinde "imam hatip sınıfları" açılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Odatv'nin Düzce TV’nin haberinden aktardığı bilgilere göre, yeni imam hatip okulları halen eğitim veren ortaokullar içinde yer alacak.

VALİ AÇIKLADI

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yeni uygulama ile ilgili bilgiler verdi. 

Vali Dağlı şunları söyledi:

“Program okullarının bize çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu gelişmeler umarız devam edecek. Binalarımız yapılıyor. Tabi sayıyı da arttırmamız gerekiyor. Bunun yolu ortaokullardan başlıyor. Ortaokulu imam hatip okumayan bir çocuğu sizin lisede imam hatibe almanız mümkün değil. Temeli orada alması gerekiyor. Bizde imam hatip ortaokulların sayısını geçen ay yaptığımız bir toplantı suretiyle. Mevcut ortaokullar içerisinde, yani düz ortaokullar içerisinde, imam hatip ortaokul sınıfları başlatmak sureti ile sekiz tane ortaokulumuza imam hatip ortaokulu açıyoruz. Bu bir sınıfla iki sınıfla başlar, önümüzdeki yıl üç sınıf dört sınıf derken bu dönüşüm bu şekilde devam etmiş olacak. Bunun yolu da bu şekilde olması gerekiyor. Siz bir anda bir yere imam hatip ortaokulu koyup hadi çocuklar gidin diyemezsiniz veya hadi veliler çocukları yollayın diyemezsiniz. Bunlar göre göre, isteye isteye, velilerimizin kendi taleplerine dayanarak olması gerekiyor. Velilere, çocuğunuzu gönderdiğiniz okulun içerisinde bir İmam Hatip ortaokulu açılsa çocuklarınızı bu sınıfa göndermek ister miydiniz, Okul değişmiyor, mekân değişmiyor, öğretmenler tamamen aynı, sadece müfredat değişiyor şeklinde bir anket yaptık. Anketlere olan olumlu dönüş ile sekiz tane ortaokulumuzu bu şekilde dönüştürüyoruz.” 

   

"ZORLAMA OLMAYACAK" DEDİ

Vali Zülkif Dağlı ayrıca velilere ve öğrencilere zorlama olmayacağını belirterek, “Bunu yavaş yavaş ve sağlıklı sağlamamız gerekiyor. Yoksa bu okul tamamen dönüştü. Bundan sonra buna yollayın veya yollamayın şeklinde zorla hiçbir şey olmaz. Gönüllü ve velilerimizin taleplerine bağlı" dedi.